chiChievo
cagCagliari
Datum: 23/10/2005 15:00
Competitie: Serie A
Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Stadio Marc Antonio Bentegodi
Kan Juventus het maximum behouden?
Giovanny Saelens
| 0 reacties
Kan Juventus het maximum behouden?
Foto: © SC

Dit weekend staan er terug tien wedstrijden op het programma in de Serie A. Vanavond worden daarvan twee matchen afgewerkt, de overige acht worden morgen gespeeld.

Vanavond wordt de achtste speeldag geopend met de confrontatie tussen Messina en Ascoli. We vinden Messina terug op een gedeelde voorlaatste plaats, Ascoli probeert zich te nestelen in de middenmoot. Vorige week verloor Messina nipt in Turijn. Ascoli won van Sampdoria en heeft zo meer vertrouwen. Bij Messina scoorden Zoro Kpolo en Di Napoli elk al twee keer. Tosto en Bjelanovic maakten al twee doelpunten voor Ascoli. Ascoli lijkt dus de grootste kanshebber om deze match te winnen.

Later op de avond wordt de match tussen Fiorentina en Parma gespeeld. Fiorentina staat samen met Lazio op een gedeelde vierde plaats. Parma kon in zeven wedstrijden amper vijf puntjes sprokkelen en staat er dus slechter voor. De vorige wedstrijd tussen beide teams eindigde op een 2-1 overwinning voor Fiorentina. Dit seizoen won Fiorentina alle thuismatchen, terwijl Parma telkens buitenshuis verloor. Toni maakte al zes doelpunten voor Fiorentina. Of Parma opgewassen lijkt tegen Fiorentina blijft afwachten. Parma moet het in elk geval stellen zonder Ferronetti, Delvecchio, Pisanu, Bonera, Cannavaro en Coly. Ze zijn allen geblesseerd.

Zondag worden er nog acht wedstrijden gespeeld. Eén van die wedstrijden is Chievo - Cagliari. Chievo heeft tien punten minder dan de leider en staat op een gedeelde negende plaats. Cagliari vinden we onderaan de ranglijst terug, met één punt meer dan de hekkensluiter. Hun vorige ontmoeting eindigde op een gelijkspel, waarin beide teams één keer scoorden. Dit lijkt dus een overwinning te worden voor Chievo, maar zoals je weet, is alles mogelijk in het voetbal.

Leider Juventus trekt zondagmiddag naar Lecce. Juventus heeft het maximum van de punten en zal dat zeker zo lang mogelijk proberen te houden. In de Champions League verloor het deze week van Bayern München. Lecce staat zeventiende, en lijkt dus een hapklare brok voor Juve. De laatste twee onderlinge wedstrijden eindigde telkens op een overwinning voor Juventus Turijn. De topschutter van Juventus is Trezeguet, die dit seizoen al vier doelpunten maakte. Of Juventus net zoals tegen Empoli met 0-4 zal kunnen winnen, weten we morgen rond kwart voor vijf. 

Morgen trekt Reggina naar Livorno. Een typische wedstrijd uit de middenmoot zou je denken. Livorno staat tiende en Reggina staat vijftiende. Livorno werd vorige week vernederd door Inter Milaan. Reggina kon winnen van Lecce. Normaal zou Livorno moeten kunnen winnen, maar Reggina heeft vertrouwen en zal zeker hun mannetje staan. De vorige confrontatie eindigde op een gelijkspel.

AC Milan staat tweede met vijf punten achter op Juventus. Morgen nemen ze het in eigen huis op tegen Palermo, dat amper vier punten minder heeft dan AC Milan. Een topper dus waarin beide teams een goede zaak kunnen doen bovenaan het klassement. Nadat Milan vorige week won op het veld van Cagliari, speelde het woensdag gelijk tegen PSV. Palermo deed ook vertrouwen op door donderdag te gaan winnen voor de Uefacup van Maccabi Petach Tikva. Shevchenko scoorde al vijf keer dit seizoen voor AC Milan. De twee vorige onderlinge duels eindigden telkens op een gelijkspel. 

Sampdoria ontvangt morgen Siena. Het verschil in de stand tussen beide teams bedraagt twee punten. In hun vorige vier ontmoetingen wonnen beide teams elk één keer en speelden twee keer gelijk. Ze zijn allebei bezig aan een wisselvallig seizoen. Vorige week verloren ze beide. Siena won nog niet uit en als we de statistieken mogen vertrouwen, zou Sampdoria dus een nipte overwinning kunnen behalen. 

Hekkensluiter Treviso kon dit seizoen nog maar twee punten bemachtigen. Morgen mag het proberen dat aantal te verhogen door te winnen tegen Empoli. Empoli staat op een gedeelde elfde plaats. In de eerste vijf matchen van het seizoen, behaalde Treviso geen enkel punt. De laatste twee matchen kon het telkens gelijkspelen. Empoli heeft in zijn laatste matchen 10 op 15 gehaald. 

Inter Milaan staat met een puntje minder dan stadsgenoot AC Milan op de derde plaats. Nadat het vorige week met 5-0 won van Livorno, verloor het met 2-0 van FC Porto in de Champions League. Ook Udinese won vorige week. Het behaalde in de Champions League een puntje door gelijk te spelen tegen Werder Bremen. Udinese staat in de Serie A op een zevende plaats. Beide teams wonnen één keer in hun laatste vier onderlinge duels, en speelden ook twee keer gelijk.

De achtste speeldag wordt afgesloten met de derby tussen AS Roma en Lazio. Deze twee teams spelen in het zelfde stadion en kan er dus niet worden gesproken van een uitwedstrijd voor Lazio. Lazio staat op de vijfde plaats. AS Roma doet het verrassend zwak en staat amper veertiende. Een winst voor Lazio zou logisch zijn, maar ook een gelijkspel zit er in. AS Roma zal alles doen om zijn stadsgenoot te verslaan en zou wel eens kunnen winnen. Kortom, deze wedstrijd kan alle kanten uit.

Meer nieuws