Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Stadio Delle Alpi
Torino pakt op de valreep punt
Maarten Vandenabeele

Promovendus Torino moest op de valreep toch niet met lege handen naar huis na de eerste speeldag van de Serie A. In Turijn werd het 1-1 tegen Parma.

In de eerste helft waren de Granata, na een aarzelend begin, de betere ploeg. Rosina kwam het dichtst bij een doelpunt, maar zijn schot spatte uiteen op de lat.

Ook Parma maakte kennis met het doelhout. In de 53e minuut zag Grella Abbiati ver uit zijn doel staan en hij probeerde de bal over de doelman te lobben, maar ook zijn schot stierf op de dwarsligger.  In de 55e minuut namen de Gialloblu de leiding. Morfeo gaf een blinde assist aan Budan, die Abbiati kansloos liet: 0-1 (foto). De thuisploeg bestormde het vijandelijke doel maar doelman De Lucia ranselde elke poging uit zijn doel. In de 90e minuut kopte Stellone dan toch de verdiende gelijkmaker binnen: 1-1.