Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Stadio Olimpico
Roma in spoor van de leiders
Maarten Vandenabeele

Dankzij een verdiende overwinning tegen Fiorentina blijft AS Roma in het spoor van leiders Inter en Palermo, die nog 4 punten verderop staan. Fiorentina blijft na de nederlaag hangen op 0 punten.

Zonder de geblesseerde Toni was de aanval van de bezoekers onthoofd en de Viola gingen dan ook voorzichtig van start. Toch kwamen ze verrassend op voorsprong: na een hoekschop kwam de bal tot bij Ujfalusi die in de hoek binnenschoot, 0-1 na 15 minuten. De Giallorossi moesten bekomen van de onverwachte achterstand en het was al bijna rust voor de gelijkmaker tot stand kwam: De Rossi (foto) vuurde vanop grote afstand richting doel en Frey kon de bal niet tegenhouden, 1-1.

Na 4 minuten in de tweede helft kwam de thuisploeg op voorsprong: een voorzet van Tonetto werd gedevieerd tot bij Taddei, die de kans niet liet liggen, 2-1. In de 66e minuut was de match gespeeld: een voorzet van Panucci vond Taddei, die zijn tweede van de avond scoorde, 3-1. Een sterk Roma controleerde verder rustig de wedstrijd.