Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Stadio Guiseppe Meazza
Inter en Palermo winnen, crisis bij Milan
Maarten Vandenabeele

Leiders Inter en Palermo kenden weinig problemen in hun thuiswedstrijd tegen respectievelijk Ascoli en Sampdoria. Milan mag definitief een kruis maken over de Scudetto want de Rossoneri zakken naar de onderste regionen van het klassement na verlies in Bergamo.

Bij Inter was Vieira weer van de partij op het middenveld. Vooraan moest Cruz, de jongste weken nochtans vaak beslissend, genoegen nemen met een plaats op de bank. De eerste grote kans was voor de bezoekers, na mistasten van Grosso. Het was het signaal voor Inter om het gaspedaal stevig in te drukken maar de thuisploeg ontsnapte nogmaals toen Bjelanovic in de 37e minuut alleen voor Julio Cesar kwam en miste. In de 41e minuut viel het doelpunt aan de overkant: Zanetti (foto) devieerde een schot van Crespo, 1-0. Kort na de pauze vloerde Cudini, in een poging om Crespo het scoren te beletten, zijn eigen doelman: 2-0. Ascoli kreeg nog een grote kans om de wedstrijd open te breken, maar Julio Cesar stopte de penalty van Fini, na hands van Maicon.

Ook Palermo won met 2-0. Corini voor de pauze en Zaccardo na de rust zetten het constante overwicht om in doelpunten. Sampdoria stak enkel in het slot van de wedstrijd de neus aan het venster en Terlizzi kreeg nog rood.

Milan ging onderuit in Bergamo. Atalanta was met 2-0 te sterk voor de Rossoneri. De eerste helft ging gelijk op maar net toen Milan de forcing wou voeren, scoorde Atalanta. In de 50e minuut pakte Ventola (foto) uit met een machtig schot: 1-0. Een kwartier voor tijd moest Gattuso met een blessure naar de kant. Milan had zijn 3 wissels al opgebruikt en het slotoffensief werd dus belemmerd. Het was Atalanta dat nogmaals scoorde: Soncin tekende de 2-0 aan in de 92e minuut. Milan blijft op 7 punten en heeft slechts 4 achtervolgers meer.

Lazio, met Mudingayi 90 minuten op het veld, leek op weg naar de zege bij Empoli. Pandev bracht de Romeinen na 17 minuten op voorsprong.  De Biancocelesti verloren wel Cribari met rood na 72 minuten maar kort daarna moesten ook bij de thuisploeg Ficini en Gasparetto naar de douche. De weerstand bij Empoli leek gebroken maar Vannucchi zorgde toch nog voor een puntendeling: 1-1.

Livorno haalde het met het kleinste verschil van Udinese. Nadat Di Natale Morrone een slag had gegeven, en de vierde scheidsrechter dat gezien had, moesten de bezoekers met zijn tienen verder. 4 minuten later, in de 73e minuut, zette Bakayoko (foto) het numerieke overwicht al om in een doelpunt, meteen ook het enige van de wedstrijd: 1-0.

Torino hield een punt thuis tegen Messina. Stellone maakte in de 61e minuut de 0-1 van Cordova ongedaan. In de slotfase kreeg Zanchi bij de Sicilianen nog rood na protest.

Chievo en Cagliari konden geen gaten vinden in elkaars afweer: 0-0.