Stadion: Stadio Guiseppe Meazza
Totti houdt Roma op titelkoers
Maarten Vandenabeele

Een grandioze Francesco Totti hielp AS Roma aan de zege bij AC Milan, dat nu alle hoop op de Scudetto definitief mag laten varen. Fiorentina speelde de nul weg na een nipte maar verdiende zege tegen Atalanta.

AS Roma kende een droomstart in San Siro: na 7 minuten bediende Taddei kapitein Totti (foto), die in de vlucht succesvol richting kruising trapte: 0-1. De aangeslagen thuisploeg reageerde maar kende pech in de afwerking: zowel Seedorf als Oliveira troffen het doelhout.

Na de pauze startte de thuisploeg in overdrive en dat leverde in de 56e minuut al resultaat op: Brocchi schoot door een bos van benen en doelman Doni zag de bal veel te laat komen, 1-1. Ook Roma maakte kennis met het kader: op een perfect uitgevoerde counter schoot Totti op de paal, naast een geklopte Dida. De wedstrijd kwam halverwege de tweede helft volledig los: beide ploegen kregen kansen en het spel ging vlot op en neer. Op 7 minuten van het einde van de officiĆ«le speeltijd kwam een Romeinse aanval via Aquilani en Mancini tot bij Totti, die binnenkopte: 1-2. In de extra-tijd kopte Inzaghi nog raak, maar hij stond buitenspel.

De Romeinen komen voorlopig tot op 1 punt van leiders Palermo en Inter, die morgen nog spelen. Milan blijft, na de derde opeenvolgende thuisnederlaag, troosteloos onderin bengelen.

Fiorentina won verdiend van Atalanta Bergamo maar het duurde tot in de absolute slotfase toen de thuisploeg afstand kon nemen. Migliaccio bracht de bezoekers na 25 minuten op voorsprong, toen hij aan de eerste paal een vrije trap van Doni binnenwerkte. De reactie van de Viola kwam onmiddellijk: een minuut na de 0-1 was Mutu het snelst bij een weggeslagen bal van Calderoni, 1-1.

In de tweede helft pushte de thuisploeg voor de winning goal maar die viel niet. Tot in de 90e minuut Pazzini eindelijk de weg naar de netten vond: 2-1! (foto) Op de counter, toen de heel Atalanta-ploeg in de aanval trok, wist diezelfde Pazzini nog een counter succesvol af te ronden: 3-1.