Speeldag: Speeldag 11
Stadion: Stadio Ennio Tardini
Inter door het oog van de naald
Maarten Vandenabeele

Op de valreep graaide Inter de drie punten mee bij Parma en komt zo aansluiten bij Palermo aan de kop van het klassement. De Parmezanen, die vandaag meer verdienden, blijven 14e met 8 punten.

Al vlug kwamen de Nerazzurri aan de leiding: nadat een poging van Grosso op de lat belandde, was het na een kwartier prijs met Ibrahimovic. De Zweed controleerde de bal op de borst en schoot daarna onhoudbaar voorbij Bucci. De thuisploeg ging op zoek naar de gelijkmaker en 11 minuten later was die een feit. Bocchetti zette voor en Budan kon van dichtbij afwerken: 1-1.

In de tweede helft kwam Parma na 47 minuten dichtbij de 2-1: een machtig schot van Morfeo werd ternauwernood in corner gedevieerd. Muslimovic miste een grote kans, wellicht dacht hij buitenspel te staan. Ook de Nerazzurri lieten zich niet onbetuigd: supersub Cruz (foto) kopte van dichtbij maar de ingevallen De Lucia pareerde knap. Solari raakte de paal even voor tijd en toen niemand het nog voor mogelijk hield, gebeurde het toch: Cruz kopte in de 93e minuut op doel, De Lucia redde alweer maar de Argentijn kon de rebound binnenschieten: 1-2, een te zwaar verdict voor de moedige Gialloblu. Ibrahimovic pakte daarna nog zijn zoveelste rode kaart (tweede keer geel).