Speeldag: Speeldag 13
Stadion: Stadio Renzo Barbera
Palermo erkent meerdere in Inter
Maarten Vandenabeele

Palermo is er niet in geslaagd om Inter de eerste nederlaag van het seizoen toe te dienen. Meer zelfs, de Nerazzurri waren de betere ploeg en gingen verdiend met de punten lopen. Ze slaan meteen ook een kloof van zes punten met de Rosaneri.

Adriano en Ibrahimovic startten bij Inter, wat betekende dat Crespo op de bank begon. Solari kreeg de voorkeur op Cambiasso. Bij Palermo verscheen de typeploeg.

Na 7 minuten brak de wedstrijd al open. Adriano bracht de bal tot bij Ibrahimovic die van buiten de rechthoek naar doel schoot (foto). Fontana misrekende zich zwaar en kon de 1-0 niet verhinderen: de bal rolde onder de doelman door.

Palermo kreeg via Bresciano kort daarop ook een grote kans, maar de Australiƫr mikte hoog over. Amauri probeerde het daarna bijzonder spectaculair, maar zijn omhaal was gevaarlijk spel.

Voor het halfuur was er weer paniek voor Palermo. Een vrije trap van Adriano werd slecht ontzet en Vieira liet de opgelegde kans liggen. Even later kreeg Adriano zelf de kans, maar hij werkte de voorzet van Ibrahimovic slecht af.

Op slag van rust kwam de thuisploeg onverhoopt langszij. Met een knap vluchtschot bracht Amauri de stand in evenwicht: 1-1.

Net na de aftrap voor de tweede helft verloren beide ploegen hun spits/doelpuntenmaker met een blessure: Crespo kwam voor Ibrahimovic en Amauri verliet het veld voor Caracciolo.

In de 59e minuut trof Materazzi na een corner de paal maar twee minuten later was het wel prijs voor de Nerazzurri: Adriano bediende mooi Vieira en de Fransman werkte dit keer wel proper af, 1-2.

Inter controleerde vanaf dan en de thuisploeg was niet bij machte terug te komen. Toch was de gelijkmaker bijna nog een feit: in de 85e minuut kopte Caracciolo een hoekschop van Corini op de paal.

De stand wijzigde niet meer en Palermo haakt voorlopig af in de titelstrijd. Inter zit in een cofortabele positie: de Milanezen hebben 4 punten voorsprong op de dichtste concurrent: AS Roma.