Stadion: Stadio Luigi Ferraris
Roma legt druk bij Inter en Palermo
Maarten Vandenabeele

AS Roma zet Palermo en Inter onder druk na de winst in Genua. De Romeinen komen voorlopig terug tot 1 punt van Inter, in afwachting van de clash vanavond tussen Palermo en de Nerazzurri. Fiorentina blijft hangen op een degradatieplaats, nadat alle staartploegen punten pakten.

Na 13 minuten klom AS Roma op voorsprong tegen Sampdoria. De Rossi bediende Totti, die het strafschopgebied indook en met een diagonaal schot Berti versloeg: 0-1. Lang konden de Giallorossi er niet genieten van, want een minuut later bracht Volpi Samp langszij. Vanop afstand klopte hij Doni: 1-1. Na 33 minuten waagde ook Perrotta een schot van ver en doelman Berti kon niets uitrichten: 1-2. Vlak voor rust was Roma helemaal aan het feest: Panucci trapte een voorzet van Totti binnen: 1-3. Een kwartier voor tijd was de wedstrijd gespeeld: Totti haalde in de vlucht weergaloos uit, 1-4. De 2-4 in de extra tijd, een strafschopdoelpunt van Flachi, was een pleister op een houten been voor de thuisploeg.

Fiorentina kwam verrassend op achterstand in Siena, toen Antonini na 18 minuten een assist van Frick benutte. Via Mutu kwamen de Viola in de 38e minuut op gelijke hoogte en hoewel beide ploegen voluit op zoek gingen naar de overwinning, werd niet meer gescoord.

Lazio klimt in de rangschikking na een 3-1 zege tegen Ascoli. Na 8 minuten kwamen de Biancocelesti aan de leiding, toen Pagliuca een schot van Mauri niet kon klemmen en Belleri profiteerde: 1-0. Ascoli kon reageren: op een voorzet van Minieri devieerde Mauri de bal ongelukkig voorbij de eigen doellijn, 1-1. Nog voor het halfuur was Lazio opnieuw aan het juichen: Pandev (foto) maakte de actie en werkte zelf af, 2-1. In de tweede helft gingen de bezoekers op zoek naar de gelijkmaker en toen ze die al lang hadden verdiend, gaf Foggia hen het nekschot: 3-1. Mudingayi speelde alweer de volledige wedstrijd.

Torino won bij Atalanta. De doelpunten vielen in de slotfase: eerst kwamen de Granata op 0-1 dankzij Lazetic, wiens schot in doel caramboleerde. 2 minuten voor tijd diepte Rosina, na een mooie persoonlijke actie, de kloof uit: 0-2. De tegentreffer van Loria viel te laat om de bezoekers nog te verontrusten: 1-2.

Livorno liep via Galante (foto) en Lucarelli tot 0-2 uit bij Reggina maar in de tweede helft kwam de thuisploeg terug. Bianchi, met zijn zevende van het seizoen, en Leon zorgden voor een puntendeling. Livorno verloor net na de 2-2 Passoni met tweemaal geel, maar in de resterende 10 minuten had dat geen kwalijke gevolgen meer. De puntendeling betekende het eerste punt in het klassement voor de thuisploeg, na de -15 bij de competitiestart.

Catania won verdiend met 2-0 van Parma, dat na 38 minuten al Grella verloor met een tweede gele kaart. De Gialloblu hielden stand tot de 67e minuut. Spinesi benuute toen een gecontesteerde penalty. Caserta legde op 6 minuten van het eind de uitslag vast.

Een vrije trap van Vannucchi besliste Empoli – Cagliari. In de 9e minuut bracht hij de thuisploeg definitief op 1-0.