Stadion: Stadio Cino & Lillo Del Luca
Ascoli en Catania in evenwicht
Maarten Vandenabeele

Staartploeg Ascoli kon een punt uit de brand slepen in de thuiswedstrijd tegen Catania. Veel levert het niet op voor de Bianconeri: met 6 punten blijven ze voorlaatste.

Na 9 minuten raakte Silvestri de bal met de hand in de 16: hands en strafschop voor de thuisploeg. Fontana zag zijn schot in corner geduwd door Pantanelli. De vreugde bij de bezoekers was van korte duur, want bij de daaropvolgende hoekschop kopte Bjelanovic de 1-0 binnen. De aanvaller stond duidelijk buitenspel maar scheidsrechter Pieri keurde het doelpunt goed. Bjelanovic deed er kort voor de rust nog eentje bij, opnieuw met het hoofd: 2-0.

Na de pauze vonden de bezoekers al snel de aansluitingstreffer: na geharrewar voor doel kon Stovini de bal in doel werken, 2-1. 10 minuten voor tijd werd Catania beloond voor de inspanningen: op een voorzet van Millesi kon Spinesi helemaal vrijstaand binnenkoppen: 2-2.