Speeldag: Speeldag 14
Stadion: Stadio Guiseppe Meazza
Inter en Roma foutloos
Maarten Vandenabeele

Inter en Roma begingen geen misstap in hun thuiswedstrijden van de veertiende speeldag. In beide matchen samen vielen maar liefst drie strafschoppen. De kloof tussen beide titelfavorieten blijft zo 4 punten.

Burdisso mocht na zijn glanspartij voor de beker, gekruid met drie kopbaldoelpunten, aan de wedstrijd beginnen en bedankte op gepaste wijze: na 11 minuten kopte de Argentijn de 1-0 na een corner binnen (foto). Het was een verdiende voorsprong voor een sterk gestart Inter. Gaandeweg kwamen de bezoekers van Siena beter in de partij. Kort na de rust kregen de Bianconeri een strafschop na een fout van Maicon op Antonini. Frick kreeg de bal niet voorbij Julio Cesar. Aan de overkant was het even later wel raak: Crespo maakte zelf de actie en besloot voorbij Manninger, 2-0. Meteen zat de wedstrijd op slot: de Nerazzurri kwamen niet meer in de problemen en blijven comfortabel aan kop.

AS Roma begon slap aan de thuismatch tegen Atalanta en betaalde dat cash: in de 19e minuut begon Doni aan een mooie solo. Hij bediende Donati, wiens schot door doelman Doni werd afgeweerd tot bij Zampagna, die wel voorbij de goalie besloot: 0-1. De Giallorossi waren nog niet wakker geschud want de bezoekers kregen nog enkele mooie mogelijkheden op 0-2. Na de pauze was de eerste kans voor Doni, maar na 5 minuten kreeg de thuisploeg een strafschop na een fout op de ingevallen Perrotta. Totti kende geen genade: 1-1. Een klein kwartier later opnieuw hetzelfde scenario: dit keer werd Totti zelf foutief gestuit in de 16 en opnieuw zette hij de strafschop zonder problemen om, 2-1. Daar bleef het bij. Donati kreeg in de slotfase nog rood voor een brutale overtreding op Perrotta.