Stadion: Stadio Grande Torino
Record voor Inter
Maarten Vandenabeele

Inter heeft het 1 jaar oude record van AS Roma gebroken: de Nerazzurri wonnen in Turijn tegen Torino voor de twaalfde opeenvolgende keer in de competitie. Uiteraard blijft Inter ruim aan kop van de klassering.

Aan de rust stonden de Nerazzurri 0-1 voor, maar het verschil had hoger kunnen oplopen: Vieira en Adriano lieten wenkende kansen liggen. In de 24e minuut scoorde Adriano wel: de Braziliaan kopte een voorzet van Maicon binnen. Na de pauze kwam Fiore in de ploeg bij de Granata en even voor het uur schoot hij naar doel. De bal week via Materazzi af voorbij een kansloze Cesar: 1-1. Inter reageerde onmiddellijk: 2 minuten later bracht Ibrahimovic zijn ploeg weer op voorsprong met een knap schot in de bovenhoek, 1-2. Goed 5 minuten voor tijd viel de definitieve beslissing: Abbiati haalde Adriano onderuit in de 16 en mocht met rood inpakken. Materazzi trapte de strafschop voorbij invallersdoelman Taibi: 1-3.

Eerder op de dag won Empoli met 2-0 van Parma. Raggi (26e minuut) en Matteini (77e minuut) scoorden voor de thuisploeg, bij de bezoekers kreeg Coly net voor het uur zijn tweede gele kaart.