Stadion: Stadio Guiseppe Meazza
Inter loopt verder uit
Maarten Vandenabeele

Na de twintigste speeldag is de kloof tussen Inter en de concurrentie nog maar eens gegroeid. De Nerazzurri wonnen alweer, terwijl AS Roma dat weer niet kon. Empoli staat intussen, met een match minder, knap vierde.

Fiorentina nam nochtans een uitstekende start in het Meazza-stadion. Al na 5 minuten kopte Toni de bal voorbij Toldo: 0-1. De thuisploeg had een kwartier nodig om te bekomen: Adriano bediende Stankovic (foto) die doelman Frey torpedeerde: 1-1. Nog eens 5 minuten later had Inter de situatie weer helemaal onder controle: op vrije trap was een grondscherend schot van Adriano goed voor de 2-1. In de tweede helft kon Inter halfweg de wedstrijd beslechten: Ibrahimovic kopte, Frey redde, de Zweed probeerde opnieuw en dit keer kon Fiorentina's doelman de bal niet voor de lijn stoppen, 3-1.

Livorno hield een punt thuis tegen Roma, dat nu al 11 punten achterstand telt op Inter. Nadat Mexes een huizenhoge kans over schoot, kreeg Livorno na 22 minuten een strafschop na een trekfout van Ferrari op Lucarelli (foto). Het slachtoffer scoorde, moest de penalty opnieuw geven en miste alweer niet: 1-0. In de tweede helft lukte het de Romeinen niet om iets terug te doen, maar op een kwartier voor het einde ging het plots wel: Wilhelmsson bediende Totti perfect en de topscorer liet de kans niet liggen, 1-1. Roma geloofde nu in de overwinning, maar die kwam er niet meer. Totti kreeg nog rood na een brutale overtreding op Galante.

Empoli klopte Sampdoria met 2-0 en rukt op naar de vierde plaats. Na een aangename eerste helft zonder doelpunten, nam de thuisploeg afstand na de rust. Eerst benutte Saudati een strafschop en in het slot van de wedstrijd gaf Matteini de zege nog wat meer glans.

Catania verloor voor het eerst in eigen huis: Cagliari pakte met de overwinning meteen ook zijn eerste uitwinst. Een strafschop van Suazo na 8 minuten was genoeg voor de drie punten.

Udinese, voor het eerst onder nieuwe coach Malesani, boekte een kleine maar verdiende overwinning tegen Messina. Iaquinta was de matchwinnaar met een rake kopbal in de 76e minuut.

Giuseppe Rossi heeft zijn debuut bij Parma niet gemist: de huurling van Manchester scoorde het enige doelpunt tegen Torino (foto). Een broodnodige zege voor de Gialloblu, die nu de ploegen voor hen in het vizier krijgen.

Siena raakte na 25 minuten op achterstand tegen Chievo: Brighi scoorde vanop afstand de 0-1. In de tweede helft zette de thuisploeg de scheve situatie recht via doelpunten van Antonini en Portanova.