lazLazio
acmAC Milan
Datum: 21/01/2007 20:30
Competitie: Serie A
Speeldag: Speeldag 20
Stadion: Stadio Olimpico
Lazio en Milan in evenwicht
Maarten Vandenabeele
| 0 reacties
Lazio en Milan in evenwicht
Foto: © SC

Lazio en AC Milan kwamen niet tot scoren in de zondagavondwedstrijd van de twintigste speeldag. Door de puntendeling wordt Lazio vijfde, terwijl Milan op een negende stek vegeteert, op 4 punten van de vierde plaats.

Oddo was de grote afwezige: Lazio's kapitein flirt openlijk met Milan en de clubleiding weerde hem uit de selectie voor de match met misschien wel zijn toekomstig team. Onze landgenoot Mudingayi was wel van de partij. Bij Milan nam Dida opnieuw zijn plaats tussen de palen in.

In de eerste helft viel er bijzonder weinig te beleven: beide ploegen hielden elkaar uitstekend in evenwicht. Kort voor de pauze de enige echte kans van de eerste 45 minuten: Zauri speelde de bal door tot bij Rocchi, die uitpakte met een knap schot maar Dida hield zijn netten schoon met een sublieme redding.

Na de pauze veranderde het spelbeeld nauwelijks: beide ploegen namen wat meer risico's maar grote kansen bleven uit. Een schot van Kakà, in twee tijden gepakt door Balotta, die de geblesseerde Peruzzi aan de rust was komen vervangen, zorgde voor de meeste opwinding. 0-0 was de logische einduitslag.