Speeldag: Speeldag 21
Stadion: Stadio Olimpico
Roma en Milan winnen
Maarten Vandenabeele

AC Milan en AS Roma hebben geen fout gemaakt in hun thuiswedstrijden, al hadden beide grootheden niet veel overschot. Rode lantaarn Ascoli won verrassend.

Geen Wilhelmsson en Tavano in de startopstelling bij AS Roma, wel Mirko Vucinic (foto) in de plaats van de geschorste Totti. Tegenstander Siena hield veel volk achter de bal en probeerde op de tegenaanval toe te slaan. In de eerste helft kreeg de thuisploeg weinig kansen bijeen gespeeld. Vucinic en Perrotta kwamen dicht bij de openingstreffer, maar aan de overkant zorgde Cozza bijna voor de verrassing. In de tweede helft kwamen de bezoekers op het uur bijna op voorsprong, maar Doni kon de poging van Frick over doel tikken. Enkele minuten later viel het doelpunt aan de overkant: na een assist van de ingevallen Tavano kon Vucinic afwerken, 1-0. Daarna waren de bezoekers niet bij machte om terug te komen en tot overmaat van ramp kreeg Locatelli in de slotfase nog rood, voor een slag naar De Rossi in een luchtduel.

AC Milan staat op 3 punten van de vierde plaats na een weinig overtuigende overwinning tegen Parma. Nieuwkomer Oddo stond meteen in de ploeg bij de Rossoneri. Hij zag hoe zijn nieuwe ploeg er weinig van bakte. Uiteindelijk viel er nog een doelpunt uit de lucht, toen ene vrije trap van Pirlo door wie anders dan Inzaghi in doel werd gewerkt: 1-0.

In het degradatieduel tussen Messina en Ascoli trokken de bezoekers aan het langste eind na een dolle slotfase. In een wedstrijd waar de angst om te verliezen overheerste, zag het er voor de thuisploeg goed uit, toen Parisi op een kwartier van het einde Messina op 1-0 zette (foto). Hij benutte een strafschop, die was toegekend na een duel tussen Iliev en Di Biagio, waarbij eerstgenoemde graag het gras opzocht. In de voorlaatste minuut kwam Ascoli langszij, dankzij een kopbal van Paolucci, die zijn bewaker Iuliano te snel af was. In de extra tijd kreeg Di Biagio zijn tweede gele prent, maar met een man minder behaalden de bezoekers toch nog een onverhoopte overwinning: Paolucci kroonde zichzelf tot held van de dag, 1-2.

Fiorentina won verdiend de streekderby van Livorno met 2-1. De bezoekers klommen na 11 minuten op voorsprong via de onvermijdelijke Lucarelli, maar in de tweede helft gingen de Viola erop en erover: eerst bracht Toni (foto) de bordjes in evenwicht en op 8 minuten van het einde scoorde Jorgensen de winning goal.

Revelaties Atalanta en Catania hielden elkaar in evenwicht. Zampagna was goed voor de 1-0 na 30 minuten en op enkele minuten van het einde zorgde de debuterende Morimoto voor de puntendeling: 1-1.

Reggina bevindt zich voor het eerst dit seizoen boven de degradatiezone na een 0-2 overwinning in Cagliari. Vigiani scoorde tweemaal kort na de pauze.

Chievo en Empoli kwamen niet tot scoren en nauwelijks tot kansen: 0-0.