Speeldag: Speeldag 21
Stadion: Stadio Luigi Ferraris
Inter niet af te stoppen
Maarten Vandenabeele

Ook Sampdoria is er niet in geslaagd om Inter een halt toe te roepen. In eigen huis waren de Blucerchiati niet opgewassen tegen de zegedrift van de bezoekers, die opnieuw 11 punten uitlopen in de stand.

De wedstrijd begon heel erg slecht voor de thuisploeg: al na 7 minuten liet Delvecchio zich vangen in een woordenwisseling met Materazzi. De Sampdoria-speler gaf zijn opponent een kopstoot (foto) en mocht met rood vertrekken. De thuisploeg hield een halfuur stand. Eerst werd een doelpunt van Adriano nog terecht afgekeurd voor buitenspel, maar in de 39e minuut scoorde Ibrahimovic met een kopsttot op voorzet van Maicon: 0-1.

In de tweede helft verdubbelde Inter de voorsprong, na een flater van verdediger Sala, via dezelfde protagonisten, maar in omgekeerde volgorde: Ibrahimovic bediende Maicon en die liet Castelazzi geen kans: 0-2.