acmAC Milan
chiChievo
Datum: 03/03/2007 20:30
Competitie: Serie A
Speeldag: Speeldag 27
Stadion: Stadio Guiseppe Meazza
Milan op vierde plaats
Maarten Vandenabeele
| 0 reacties
Milan op vierde plaats
Foto: © SC

Na de overwinning op Chievo staat AC Milan voorlopig op de vierde plaats. De Rossoneri zijn zo na een lange achtervolgingsrace eindelijk op een plaats die recht geeft op de voorronde van de Champions League. Morgen kunnen Lazio en Empoli wel weer over Milan wippen.

Ronaldo, opnieuw aan de aftrap, gaf de thuisploeg al na 10 minuten de leiding, maar het feest ging niet door: scheidsrechter Tagliavento had een onbestaand buitenspel gezien. Na 17 minuten was er aan de overkant een groot misverstand tussen Bonera en Dida. Pellissier kon ervan profiteren en zette Chievo verrassend op 0-1. De Rossoneri gingen meteen in de reactie en in de 33e minuut kwam de verdiende gelijkmaker: een schot van Kakà werd onvoldoende weggewerkt en Gilardino kon afwerken, 1-1. Even later werd een hevig protesterende Del Neri naar de tribune verwezen.

In de 55e minuut kwam de thuisploeg op voorsprong: Oddo (foto) haalde heerlijk uit aan de grote backlijn en het stond 2-1. In de blessuretijd schilderde Seedorf een vrije trap voorbij Squizzi: 3-1.