Speeldag: Speeldag 27
Stadion: Stadio Olimpico
Lazio en Empoli weer over Milan
Maarten Vandenabeele

Lazio en Empoli begingen geen misstap op de 27e speeldag van de Serie A en doen nog altijd mee voor de derde en vierde plaats. Palermo ging onderuit in de derby bij Messina en ziet de concurrentie heel dichtbij komen.

Lazio had een lastige klant aan Sampdoria maar won. De Biancocelesti kwamen op voorsprong na 23 minuten: Mudingayi, terug na blessure, gaf de voorzet en Rocchi (foto) kopte in de kruising binnen, 1-0. Een minuut daarop stond het bijna 2-0, maar Rocchi kon, doelman Castellazzi al voorbij, de bal niet in doel krijgen. De bezoekers konden enkel via Quagliarella af en toe dreigen. Na de pauze kwamen de Blucerchiati feller opzetten, maar Quagliarella (bal op de paal) en Bonazzoli konden niet scoren. Lazio maakte de wedstrijd met zijn tienen af, want Cribari moest door een blessure de strijd staken op enkele minuten van het einde. Rossi had toen al zijn drie wissels doorgevoerd. Ondanks een slotoffensief van de bezoekers bleef het 1-0.

Empoli won bij Udinese met het kleinste verschil. Pozzi scoorde na 18 minuten. Het was een verdiende overwinning, hoewel de thuisploeg nog dicht bij de gelijkmaker kwam. Muntari's schot belandde op de lat.

Fiorentina haalde zwaar uit tegen Torino. De Granata kwamen tegen de gang van het spel in op voorsprong: Rosina raakte op het kwartier in twee tijden voorbij Frey. Nog voor de rust hadden de Viola al orde op zaken gesteld: twee doelpunten van Toni kort na elkaar zorgden voor een 2-1 ruststand(foto, 1-1). Na de pauze werd het een ware afgang voor de bezoekers. Franceschini verschalkte eerst zijn eigen doelman (3-1) en daarna scoorde Gamberini nog tweemaal: 5-1. In de slotfase pakte Abbiati nog een strafschop van Mutu.

Palermo ging onderuit in de Siciliaanse burenstrijd bij Messina. De voorsprong op nummer 4, Lazio, bedraagt nog maar 2 punten. Op slag van rust scoorde Rigano (foto) de 1-0, maar toen al hadden de Rosaneri het aan de stok met scheidsrechter Ayroldi, die een strafschopfout op Di Michele niet had gefloten. Het protest verergerde na de pauze, toen Palermo zwaar gefrustreerd raakte door twee ballen op de paal. Bij een overtreding op de pas ingevallen Caracciolo, ging de spits verbaal zo tekeer, dat hij meteen van het veld mocht met rood. Kort daarop tekende Rigano met zijn tweede treffer het doodvonnis voor Palermo: 2-0. Di Michele kreeg nog een mogelijkheid op de aansluitingstreffer, maar nadat hij de bal van doelman Caglioni had ontfutseld, miste hij voor open doel.

Parma hield op de valreep een punt thuis tegen Reggina. De bezoekers kwamen tweemaal op voorsprong via Bianchi, maar de Gialloblu kwamen eerst via Budan op gelijke hoogte. In de 97e minuut (!) scoorde Rossi alsnog de gelijkmaker vanop de strafschopstip. Scheidsrechter Farina liet Rossi de penalty tweemaal overnemen, maar de jonge spits bleef de zenuwen dit keer de baas: 2-2. Rossi had bij een 1-1 stand al een strafschop gemist.

In Rimini hielden Catania en Siena elkaar in evenwicht. De Sicilianen kwamen na de pauze op voorsprong via Corona, maar niet veel later zette Cozza de bordjes weer gelijk: 1-1.

Cagliari was te sterk voor Atalanta. Suazo scoorde al vlug maar nog voor de pauze kregen de bezoekers een uitgelezen kans op de gelijkmaker: Doni miste echter zijn penalty. Adriano pakte na de pauze een tweede gele kaart en via Pepe kon Cagliari verder uitlopen: 2-0.