0-3
Antonio Di Natale (pen) 60'
1-3
1-4
62' Tommaso Rocchi (pen)
Datum: 01/04/2007 20:30
Competitie: Serie A
Speeldag: Speeldag 30
Stadion: Stadio Friuli
Lazio steviger derde
Maarten Vandenabeele

Lazio heeft een uitstekende zaak gedaan in de stand na een doelpuntenrijke uitoverwinning in Udine. De Biancocelesti lopen uit op Palermo en Milan en komen tot op 7 punten van grote rivaal AS Roma.

Lazio, zonder de geschorste Mudingayi, ging voortvarend van start en na 18 minuten kwamen de Romeinen aan de leiding. Stendardo kopte een vrije trap van Ledesma binnen: 0-1. Daarna bloedde de wedstrijd dood.

Na de pauze werd dat goedgemaakt door een heel pak doelpunten. Lazio nam al vlug de spanning weg: in de 50e en 51e minuut scoorden de bezoekers via Mauri en Behrami: 0-3. Udinese leek er toch nog een wedstrijd van te kunnen maken, toen Di Natale op strafschop scoorde in de 58e minuut, na hands van Zauri. Maar een minuut later kregen ook de Romeinen een penalty: Zapotocny vloerde Rocchi foutief. Lazio's kapitein werkte zelf af: 1-4. Udinese verloor D'agostino zo'n tien minuten voor tijd met rood, na een elleboogstoot tegen Ledesma. Toch scoorde de thuisploeg nog een tweede keer: de ingevallen Iaquinta bepaalde de eindstand op 2-4.