Speeldag: Speeldag 31
Stadion: Stadio Guiseppe Meazza
Milan faalt niet
Maarten Vandenabeele

AC Milan behaalde een belangrijke en broodnodige zege in San Siro tegen Empoli en wipt over de Toscaanse club naar plaats 5. Met een match minder gespeeld is de achterstand op Palermo slechts 1 punt.

Na 12 minuten ging Ronaldo zijn belager Pratali voorbij en hij schoot met links voorbij Balli: 1-0. Even later stond het bijna 2-0, maar op aangeven van Ronaldo streelde een schot van Gilardino de paal. Toch waren de bzoekers niet afwezig: hoe verder in de wedstrijd, hoe meer ze richting Dida opschoven. Ook Milan was nog een aantal keren gevaarlijk. Kort voor de rust kreeg Empoli een vrije trap: Vannucchi zette voor en Saudati schoot in de vlucht binnen, 1-1. De vreugde duurde niet lang, want bij de eerstvolgende aanval van de thuisploeg was het raak: Ronaldo gaf de assist aan Gilardino, die niet faalde, 2-1.

Na de pauze probeerde Milan de wedstrijd te controleren, maar het was even alle hens aan dek, toen Almiron bijna de gelijkmaker kon aantekenen. Cafu redde de meubelen. Een kwartier voor tijd was de strijd beslist: Pirlo bediende Favalli en de linksachter zette de 3-1 eindstand op het bord.