Speeldag: Speeldag 31
Stadion: Stadio Orneste Granillo
Reggina bedwingt Inter
Maarten Vandenabeele

Op de eenendertigste speeldag van de Serie A slaagde Inter er niet in te winnen. De champagne kan wat langer in de koelkast, want Roma won wel. Lazio deed hetzelfde, voor de achtste keer op rij, en Palermo ging weer maar eens onderuit. Onderaan boekte Parma een levensbelangrijke zege.

Inter zag gisteren Ibrahimovic geblesseerd uitvallen en zonder de Zweedse goalgetter konden de Nerazzurri geen afstand nemen van een goed georganiseerde thuisploeg. In de eerste helft domineerde Inter steriel, maar de beste kansen waren voor de thuisploeg via Vigiani en Lanzaro. Na de pauze kwam Cambiasso het dichtst bij een doelpunt, maar de netten bleven schoon: 0-0.

AS Roma liet tegen Catania de voorhoede rusten en invallers Tavano (foto) en Vucinic bedankten voor de speelgelegenheid. Voor de pauze zorgde Tavano voor de 0-1 en kort voor tijd pikte ook Vucinic zijn doelpuntje mee: 0-2. Een zwaar verdict voor de Sicilianen, die in de tweede helft minstens een doelpunt verdienden.

Lazio liet zich niet verrassen door Messina. Een doelpunt op slag van rust, een geplaatste kopbal van Stendardo (foto), was voldoende voor de drie punten. In de 54e minuut moest Messina bovendien met zijn tienen verder na tweemaal geel voor Candela. Vanaf toen was de kous helemaal af voor de eilandbewoners.

Palermo blijft in de hoek waar de klappen vallen: de Rosaneri gingen thuis onderuit tegen Cagliari, dat voor vandaag nog maar 1 uitzege telde. De wedstrijd begon nochtans uitstekend: al na 3 minuten deed Bresciano de netten trillen, 1-0. In de 36e minuut ging Biava aan de trui hangen van Suazo, in de grote rechthoek: rood voor de Palermitaan en strafschop voor Cagliari. Suazo kende geen genade en schoot de gelijkmaker binnen: 1-1. In het slot van de wedstrijd deden Pepe en Suazo de thuisploeg helemaal dood: 1-3.

Fiorentina had geen enkel probleem om hekkensluiter Ascoli opzij te zetten: Reginaldo, Montolivo, Toni en Kroldrup scoorden, mooi verdeeld over de twee helften, 4-0.

Parma is weg van de voorlaatste plaats na een nipte overwinning tegen Livorno. Het venijn zat duidelijk in de staart: in de 83e minuut kreeg bezoeker Cesar rood en in de laatste minuut van de reguliere speeltijd bracht Rossi met een verre volley de thuisaanhang in extase, 1-0.

Atalanta haalde het van Chievo in een rodekaartenfestival. In de 54e minuut hield D'Anna een bal uit doel met de arm. Hij kreeg zijn tweede gele kaart en Doni (foto, rechts) mocht de thuisploeg via de stip op voorsprong schieten: 1-0. 5 minuten voor tijd bracht Loria Pellissier ten val in de zestien: rood voor de verdediger en strafschop voor Chievo. Obinna zag echter zijn inzet gepareerd door Calderoni. Daarna kreeg Luciano ook nog rood, zodat de bezoekers niet enkel verloren, maar ook met slechts 9 eindigden.

Sampdoria won met het kleinste verschil van Torino. Bonazzoli werd de matchwinnaar met de 1-0 na 17 minuten. Muzzi van Torino haalde de 90e minuut niet: kort voor tijd pakte hij een tweede geel karton.

Siena en Udinese hielden het ten slotte op een gelijkspel. De bezoekers leken lang op weg naar een zege: via Di Natale en Iaquinta liepen de Bianconeri tot 0-2 uit. De thuisploeg kwam nog op gelijke hoogte dankzij late treffers van Maccarone en Negro.