Speeldag: Speeldag 32
Stadion: Stadio Olimpico
AS Roma herpakt zich, Lazio morst
Maarten Vandenabeele

AS Roma heeft zich mooi herpakt na het debacle in Manchester: de Giallorossi wonnen ruim van Sampdoria en lopen opnieuw uit op Lazio, dat niet voorbij hekkensluiter Ascoli raakte. Ook Milan won: de Rossoneri staan voor het eerst dit seizoen bij de eerste vier.

In Rome had de thuisploeg wat goed te maken en Sampdoria was het kind van de rekening: Totti opende met een knap doelpunt de score in de 21e minuut, 1-0. Chivu raakte ook nog de paal, de 1-0 bij de rust was allerminst overdreven voor een fris spelend Roma. Na de pauze drukte de thuisploeg verder door en dankzij nogmaals Totti, Ferrari en Panucci werd het een klinkende overwinning: 4-0.

Lazio kon geen vervolg breien aan de reeks van overwinningen: in Ascoli bleven de Biancocelesti op een gelijkspel steken. Het venijn zat in de staart, want het eerste doelpunt, van de thuisploeg, viel pas in de 71e minuut, via Soncin: 1-0. Rocchi kon al vlug tegenscoren, 1-1, maar na een fout in de zestien van Stendardo mocht de verdediger met een tweede gele kaart gaan douchen en kreeg Ascoli een nieuwe kans op een voorsprong. Veteraan Di Biagio miste niet: 2-1. Jimenez kon zes minuten voor tijd nog een punt redden voor Lazio: 2-2.

Milan is in de winning mood: na Empoli en Bayern ging nu Messina voor de bijl. Kakà (foto) en Favalli zorgden bij de rust al voor een veilige voorsprong: 0-2. Ronaldo deed er kort voor het einde van de wedstrijd nog een derde doelpunt bij, waarna Masiello nog de eer kon redden: 1-3.

Fiorentina blijft meedoen in de Europese strijd na een nipte overwinning tegen Siena. Mutu (foto) was de redder met het enige doelpunt van de wedstrijd in de 43e minuut. In de 70e minuut kreeg thuisspeler Gamberini een tweede keer geel, maar Fiorentina hield met zijn tienen stand.

Parma schiet niet veel op na een puntendeling tegen Catania. Spinesi bracht de Sicilianen na 20 minuten op voorsprong, maar Cigarini maakte 12 minuten later gelijk.

Degradatieconcurrent Reggina kon ook niet winnen. In Livorno kwam het na 27 minuten 1-0 achter via Lucarelli, maar goalgetter Bianchi scoorde 4 minuten later de 1-1, meteen de eindstand.

Torino ging thuis onderuit tegen Atalanta. Bellini zette de bezoekers al na 1 minuut op rozen: 0-1. 7 minuten later stond het zelfs 0-2: Zampagna was de schutter van dienst. Kort voor de pauze moest Atalanta met 10 verder na een overdreven tweede geel karton voor Adriano. In de tweede helft raakten de Granata enkel aan de aansluitingstreffer van Abbruscato: 1-2.