Competitie: Serie A
Speeldag: Speeldag 32
Stadion: Stadio Guiseppe Meazza
Palermo houdt Inter in bedwang

Palermo speelde een knappe partij bij leider Inter, maar bleef, na een remonte van de thuisploeg, steken op een gelijkspel. Een mooi resultaat, maar de Rosaneri schieten er bitter weinig mee op.

De Sicilianen namen een vliegende start: op een voorzet van Simplicio (foto, vooraan) richting tweede paal schudde Caracciolo (foto) zijn belager Burdisso af en hij bracht de bezoekers verrassend aan de leiding, 0-1. De Nerazzurri konden niet meteen reageren, speelden wel enkele kansen bijeen, maar op de tegenaanval was Palermo minstens even gevaarlijk. Op slag van rust bediende Barzagli zijn collega-verdediger Zaccardo, die perfect onder de lat binnenschoot: 0-2.

Inter startte de tweede helft in overdrive en Palermo smachtte naar adem. In de 52e minuut werd een doelpunt van Cruz nog (terecht) afgekeurd voor buitenspel van Adriano, maar in de 67e minuut was het eindelijk raak voor de Nerazzurri: Figo zette voor naar het hoofd van Cruz, die binnenkopte, 1-2. Enkele minuten later was alles weer te herdoen: opnieuw Figo met de voorzet en dit keer kopte Adriano de bal tegen de netten, 2-2. De thuisploeg ging nog op zoek naar de winning goal, maar die bleef uit.

Inter ziet zijn voorsprong op AS Roma 'slinken' tot 16 punten. Palermo staat nu vijfde, een punt achter Milan, maar de Rosaneri hebben wel een wedstrijd meer gespeeld.