Speeldag: Speeldag 37
Stadion: Stadio Guiseppe Meazza
Milan B verliest
Maarten Vandenabeele

Ancelotti wou met het oog op de finale van de Champions League geen enkel risico nemen en stuurde tegen Udinese een B-elftal in de wei. De bezoekers uit Udine waren sterker en gemotiveerder.

Costacurta begon aan zijn laatste thuiswedstrijd bij Milan: bij de aftrap kreeg hij een staande ovatie van de tifosi. 'Billy' toonde zich meteen bedrijvig, want in de 8e minuut verstuurde hij een perfecte voorzet naar Oliveira, die onbegrijpelijk miste. In de 10e minuut was het bijna raak aan de overkant, maar Di Natale trof de paal. Het was slechts uitstel, want een minuut later kopte Asamoah de 0-1 binnen, voorbij een onbeweeglijke Storari. Milan kwam nog voor de pauze op gelijke hoogte: Gourcuff was attent na wegboksen van De Sanctis, 1-1.

Di Natale bracht Udinese weer op voorsprong bij het begin van de tweede helft maar even later liet Gourcuff zich theatraal vallen in de zestien: hij kreeg er een strafschop voor. Costacurta kreeg de eer die binnen te trappen: 2-2. Toch gingen de bezoekers nog met de zege aan de haal: Barreto troefde Grimi en Storari af, 2-3.