2-0
3-0
4-0
4-1
78' Sergio Pellissier (pen)
Maarten Vandenabeele

Palermo verloor in Empoli en is leider af. Inter kreeg het op het einde nog warm tegen Chievo maar hield stand en is de nieuwe leider. AS Roma herstelde zich van de nederlaag tegen Inter en speelde Parma in de vernieling.

Inter leek op weg naar een indrukwekkende zege tegen Chievo maar door concentratieverlies verloren de Nerazzurri nog bijna kostbare punten. Crespo (foto) zorgde voor de 1-0 ruststand en na de pauze dikten Samuel, Stankovic en nogmaals Crespo aan tot 4-0. In het laatste kwartier liet de thuisploeg Chievo nog in de match komen via een strafschop van Pellissier en doelpunten van Tiribocchi en Brighi: 4-3.

Coach Guidolin liet enkele spelers rusten maar dat bekwam zijn Palermo slecht. Na 25 minuten kregen de Rosaneri wel een strafschop na een fout op Amauri, maar Brienza schoot de bal naar de sterren. 3 minuten later scoorde Empoli: Marianini zette voor en Saudati sprong het hoogst. Hij kopte de 1-0 binnen. 9 minuten na de pauze liet Almiron Diana en Cassani ter plaatse en hij schoot de 2-0 binnen. Guana kreeg even voor tijd een tweede gele prent, waardoor de wedstrijd voor Palermo helemaal in mineur eindigde.

AS Roma hield niets heel van Parma, dat na 4 wedstrijden op 1 schamel punt blijft staan. Montella opende de score al na 5 minuten en net voor de pauze vloerde Perrotta De Lucia met een bruggetje: 2-0. Na rust voerden Rosi en Aquilani, in de extra tijd, de score nog op: 0-4.

Lazio, met Mudingayi 90 minuten tussen de lijnen, had genoeg aan een doelpunt van Siviglia in de 69e minuut om Atalanta af te houden. De Romeinen staan ondertussen op -5.

Sampdoria kon alweer niet winnen. In Ascoli bleven de Blucerchiati op 1-1 steken. Na het openingsdoelpunt van Delvecchio waren de bezoekers de betere partij maar na 55 minuten verloor Samp Falcone met rood. Toch raakten ze aan de gelijkmaker via Delvecchio, die net als zijn naamgenoot bij Ascoli met het hoofd scoorde: 1-1.

Ook Reggina - Torino eindigde op 1-1. De doelpunten vielen na de rust en kwamen van Modesto (1-0) en Commotto (1-1).

Siena en Cagliari hielden het op 0-0. De thuisploeg verloor Portanova met rood in de 64e minuut maar hield stand.