Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Stadio Armando Picchi
Milan niet voorbij Livorno
Maarten Vandenabeele

AC Milan heeft zijn 100%-score in de Serie A niet kunnen behouden. In Livorno raakten de Rossoneri niet verder dan een gelijkspel. De Siciliaanse derby, gekruid door doelpunten en rode kaarten, kende ook geen winnaar.

In een weinig opwindende wedstrijd zette Milan de thuisploeg wel vast voor eigen doel maar doelpunten leverde dat niet op. De grootste kans was voor Livorno, maar Morrone trof de lat: 0-0 dus.

In SiciliĆ« speelden Catania en Messina 2-2 gelijk. Floccari zette de bezoekers na een goed halfuur op voorsprong (foto). Mascara bracht de thuisploeg langszij in de 58e minuut maar was daar zo blij mee dat hij zijn truitje uittrok en zo zijn tweede gele kaart pakte. Toch bleef de thuisploeg aanvallen. 3 minuten later zorgde Spinesi voor de 2-1. Nog eens 3 minuten daarna stond het weer gelijk: Cordova liep gepast in op een voorzet van Parisi, 2-2. Iuliano pakte even later ook een tweede geel karton zodat beide ploegen de wedstrijd met zijn tienen beĆ«indigden.