Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Stadio Sant'Elia
Milanezen spelen gelijk, Roma nieuwe leider
Maarten Vandenabeele

AC Milan en Inter maakten opnieuw geen te beste beurt in de Serie A. Roma won wel en wordt de nieuwe leider, met 1 punt meer dan de Nerazzurri. Palermo kan vanavond nog naast de Romeinen aan kop komen.

Inter startte de wedstrijd in Cagliari met Ibrahimovic, Crespo Ʃn Adriano. Dat bracht in het matchbegin weinig zoden aan de dijk, want de thuisploeg lag niet onder en kwam na 17 minuten op voorsprong: na een assist van Esposito stond Colucci (foto) moederziel alleen en hij klopte doelman Cesar, 1-0. Kort daarop kwamen Suazo en Esposito heel dicht bij de 2-0. Inter creƫrde ook heel wat kansen maar had pech dat het Crespo met een blessure verloor. Toch kwamen de bezoekers nog voor rust langszij via Grosso, die een voorzet van Adriano binnenduwde: 1-1. In de tweede helft werd niet meer gescoord, maar Inter verloor ook nog Grosso met een blessure.

AC Milan raakte in San Siro niet verder dan een scoreloos gelijkspel tegen Siena. Gilardino raakte de dwarsligger, Manninger redde enkele keren miraculeus maar de bezoekers speelden uitstekend en namen verdiend een punt mee naar Toscane.

Roma had genoeg aan een doelpunt van Montella (foto) na 23 minuten om de 3 punten thuis te houden tegen Empoli. De bezoekers gingen vanaf dan op zoek naar de gelijkmaker maar doorheen de stevige Romeinse verdedigingsgordel raakten ze niet.

Fiorentina won overtuigend van Catania met 3-0. Een broodnodige zege die de Viola op -12 brengt. Na 36 minuten kwamen de bezoekers al met 10 te staan na een tweede keer geel voor Biso. In de tweede helft vielen de doelpunten: Jorgensen, Toni en Dainelli scoorden. Bij een 2-0 stand verloren de Sicilianen ook nog Stovini met rood.

De meeste doelpunten waren te zien in Sampdoria - Parma. Dessena bracht de Gialloblu al na 4 minuten 0-1 voor maar de thuisploeg nam over via Franceschini (foto), Delvecchio en Bonazzoli. Parma lukte nog de aansluitingstreffer via een benutte penalty van Contini maar het slotoffensief van de bezoekers werd belemmerd door terecht rood voor Morfeo na een brute tackle op Delvecchio: 3-2. Het was 7 maanden geleden dat Sampdoria nog een wedstrijd won in de Serie A.

Messina verliest voeling met de kop van het klassement na ongelukkig thuisverlies tegen Livorno. Tegen de gang van het spel scoorde Danilevicius na 76 minuten de 0-1. Daar bleef het bij.

Udinese kon geen gaatje vinden tegen een uitstekend georganiseerd Ascoli: 0-0.