Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Stadio Guiseppe Meazza
Palermo deelt Milan tik uit
Maarten Vandenabeele

Palermo is opnieuw leider in de Serie A, samen met Inter. De Rosaneri gingen verrassend bij AC Milan winnen met 0-2. Voor de Rossoneri een klap, nu de achterstand op de leiders al 11 punten bedraagt en de titel dus ver weg lijkt.

Ondanks het scoreprobleem bleven Inzaghi en Gilardino het vertrouwen van Ancelotti behouden. Bij Palermo stond veteraan Fontana in doel, Agliardi was niet fit geraakt.

De thuisploeg greep de Sicilianen meteen naar de keel: Gattuso schoot naar doel maar de bal week af tot bij Gilardino, die in scoringspositie stond, maar ook buitenspel. Een voorzet-schot van Seedorf raakte de buitenkant van het net en Fontana was vlugger dan Inzaghi.

De bezoekers staken op het kwartier voorzichtig de neus aan het venster. Het leverde schuchtere doelpogingen van Di Michele en Amauri op.

Milan nam weer over via onder andere Pirlo en Seedorf maar Palermo hield stand, al had het alle moeite van de wereld om zelf iets terug te doen. In de slotfase was Inzaghi enkele keren uiterst gevaarlijk, maar met vereende krachten weerden Zaccardo en Fontana af.

Na de pauze kwam Palermo onmiddellijk verrassend op voorsprong: Diana lanceerde Bresciano, die Nesta te slim af was en Dida klopte met een precies schot, 0-1! 3 minuten later was het ei zo na 0-2, maar het schot van Simplicio vond het doelhout, een geklopte Dida kon enkel toekijken. Na een blunder van Jankulovski kon Diana in de 57e minuut ongehinderd voorzetten maar de bal was net niet goed genoeg voor de aanstormende Di Michele.

In de 67e minuut was de gelijke stand bijna een feit. Kakà pakte uit met een knap schot, maar de bal kaatste via de paal weer in het veld, waarna Pirlo hem op de slof nam en de kruising raakte. Ook de ingevallen Maldini kende pech in de afwerking, toen zijn schot nog net afgeblokt werd.

Toen de druk van de Rossoneri het grootst was, viel de genadeklap: op een tegenaanval kon Dida een schot van Bresciano niet klemmen en via Simplicio kwam de bal tot bij Amauri, die in doel kopte, 0-2, na 74 minuten.

Het doelpunt sneed de Milan-spelers de benen af. In de resterende tijd hield de Siciliaanse verdediging al bij al makkelijk stand. Gilardino kon in de extra-tijd nog scoren, maar zijn doelpunt werd afgekeurd voor een fout op Zaccardo.

Het leidersduo Palermo - Inter heeft nu een voorsprong van 2 punten op eerste achtervolger Roma. Milan is momenteel 14e, met 4 punten.