Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Stadio Olimpico
AS Roma speelt opnieuw gelijk
Dirk Pieters

Na het gelijkspel van vorig weekend tegen Chievo, speelde AS Roma ook woensdagavond slechts gelijk in de thuiswedstrijd tegen Ascoli. Door deze twee gelijke spelen lossen de Romeinen de rol aan de kop van het klassement.

Tegen Ascoli kwam de thuisploeg opnieuw op achterstand. Het was Delvecchio die de bezoekers op 0-1 bracht na twintig minuten. Toch was het aanvoerder Totti, die ook zoals in de vorige wedstrijd, zijn ploeg op gelijke hoogte bracht met een schitterend doelpunt. Dat was meteen ook de ruststand.

Ook na de rust kwamen de bezoekers op voorsprong. Iets over het uur zorgde Bjelanovic voor de 1-2 en zag het er niet goed uit voor AS Roma. Verdediger Mexes ging in de fout bij het tweede bezoekende doelpunt. Toch was het hij die in de allerlaatste minuut zijn ploeg alsnog langszij bracht. De verdediger zorgde in de negentigste minuut voor de 2-2 eindstand. [AN]