Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Stadio Guiseppe Meazza
Inter won zonder problemen
Dirk Pieters

Inter blijft samen met Palermo aan de kop van het klassement staan na een 4-1 overwinning tegen Livorno. Door deze overwinning heeft Inter achttien punten en staat het al vier punten voor op de nummer drie AS Roma.

De wedstrijd kon niet beter van start gaan voor Inter want al na één minuut zorgde een eigen doelpunt van Pfertzel voor de 1-0 voorsprong. Nog voor het kwartier maakte Italiaanse international Materazzi er 2-0 van. Dat was meteen ook de ruststand.

In de tweede helft ging het lang gelijk op, maar waren het de bezoekers die zich opnieuw in de wedstrijd brachten. Lucarelli zorgde met nog twintig minuten te gaan voor de aansluitingstreffer: 2-1. Lang duurde die hoop niet want één minuut later zorgde Zlatan Ibrahimovic voor de 3-1. De Zweed nam zo alle twijfels weg. In de slotfase zorgde Ricardo Cruz voor de 4-1 eindstand.

Livorno blijft na deze nederlaag op de zevende plaats staan op zes punten van de leiders. [AN]