Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Stadio Guiseppe Meazza
Internazionale wint spectaculaire derby
Dirk Pieters

Het is al lang geleden dat de Milanese derby nog eens zo spannend en spectaculair was. Het werd een doelpuntenfestijn, dat Internazionale uiteindelijk won met 3-4. Het was voor AC Milan de tweede nederlaag dit seizoen. Inter blijft mooi op kop met 21 punten uit negen wedstrijden.

De wedstrijd kwam traag op gang, maar na een kwartier brak de Argentijn Hernán Crespo de wedstrijd open. Hij zorgde al snel voor de openingstreffer. Amper enkele minuten later verdubbelde Dejan Stankovic de score en stond het na twintig minuten 0-2. Dat was meteen ook de ruststand van een boeiende derby.

Vlak na de rust bleef Inter maar aanvallen en zette Zlatan Ibrahimovic de bezoekers op rozen: 0-3. Maar toch was het nog niet gedaan want middenvelder Clarence Seedorf bracht Milan opnieuw in de wedstrijd met nog twintig minuten te gaan. Dan was het de moment van Marco Materazzi. Hij bracht vijf minuten na de aansluitingstreffer de 1-4 op het bord. Toch werd de Italiaan nog bijna de anti-held. Want voor het vieren van zijn doelpunt kreeg de verdediger zijn tweede gele kaart voorgeschoteld. Alberto Gilardino en Kaká maakten het nog spannend in de slotfase, maar het bleef uiteindelijk bij 3-4.