Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Stadio Artemio Franchi
Palermo blijft verbazen in Serie A
Dirk Pieters

Het Italiaanse Palermo blijft het verbazend goed doen in de Serie A. Ook dit weekend won de club de moeilijke verplaatsing naar Fiorentina met 2-3. Ook vorig weekend wist het te winnen op het veld van AC Milan. Door deze overwinningen staat de club weer samen met Internazionale aan kop.

Palermo begon uitstekend aan de wedstrijd en kwamen via David Di Michele al vroeg op voorsprong. Toch duurde het feestje niet echt lang want Fiorentina kwam nog voor de rust op gelijke hoogte. Andrea Barzagli zorgde met een eigen doelpunt voor de 1-1 ruststand.

Na de pauze bracht Amauri de bezoekers voor de tweede keer op voorsprong. Ook dit keer konden ze niet lang genieten van de voorsprong. Het was Adrian Mutu die even later de bordjes terug in evenwicht bracht.

Het bleef lange tijd 2-2 en toen beide ploegen zich verzoenden met één punt bezorgde Amauri in de blessuretijd Palermo alsnog de volle winst. Hij zorgde met een schitterend doelpunt voor de belangrijke drie punten.[TH]