Speeldag: Speeldag 12
Stadion: Stadio Olimpico
Inter en Roma lopen verder uit
Maarten Vandenabeele

Inter en Roma liepen vanavond drie punten verder uit op de concurrenten. Beide teams speelden vanavond de wedstrijd die werd uitgesteld n.a.v. de dood van Lazio-supporter Gabriele Sandri.

Inter ontving Lazio. De kampioen had niet de minste moeite met de nummer drie van vorig seizoen. Na 20 minuten werd Burdisso in de zestien foutief gestuit door Stendardo. Ibrahimovic, met zijn achtste treffer, zorgde voor 1-0. Even voorbij het halfuur verdubbelde Maicon, na een hoekschop, de score: 2-0. Kort na de rust maakte Suazo op een tegenaanval een eind aan alle twijfel omtrent de zege: 3-0.

AS Roma blijft op drie punten na een overwinning in Rome tegen Cagliari. Totti vierde zijn rentree en stond voorin samen met Vucinic. De doelpunten kwamen evenwel van Taddei: met een rake kopbal in de 28e minuut en een reboundschot na een redding van doelman Marruocco 7 minuten later bepaalde de flankaanvaller de ruststand op 2-0. De tweede helft was er een zonder geschiedenis.