Stadion: Stadio Olimpico
Totti helpt Roma voorbij Samp
Maarten Vandenabeele

AS Roma heeft Sampdoria verslagen op de zeventiende speeldag van de Serie A, dankzij de wederoptredende Totti. De Romeinen komen voorlopig op vier punten van Inter.

Totti maakte zijn rentree en hij werd in de aanval bijgestaan door Vucinic, die Mancini op de bank hield. De kapitein was verantwoordelijk voor de vroege voorsprong van de thuisploeg: Ferrari werd in de zestien foutief gestuit en Totti liet de kans op de voorsprong, via een strafschop, niet liggen: 1-0 dankzij de intussen al klassieke lob, na 18 minuten. Sampdoria kwam voor de pauze bijna langszij via Lucchini, maar de ruststand was en bleef 1-0.

Na de onderbreking kregen de bezoekers vrijwel onmiddellijk een opdoffer te verwerken: Volpi mocht in de 57e minuut al inpakken met een tweede gele kaart. Toch was Samp nadien niet de mindere van de thuisploeg. Totti kon pas in de slotminuut de zege veilig stellen: 2-0.