napNapoli
torTorino
0-1
36' Alessandro Rosina (pen)
Maarten Vandenabeele

Ook kersvers wereldkampioen AC Milan heeft Inter niet kunnen afstoppen in de rush naar de Scudetto. De Rossoneri kwamen op voorsprong, maar verloren toch nog. Juventus en Fiorentina wonnen ook.

In een volgepakt Giuseppe Meazza zagen de toeschouwers in het begin veel strijd op het middenveld: beide ploegen probeerden hun tegenstander vooral vast te zetten. Na 18 minuten kwam de wedstrijd in een stroomversnelling terecht. Milan kreeg een vrije trap net voor de rechthoek, na een fout van Cordoba op Inzaghi. Specialist Pirlo deed zijn reputatie weer alle eer aan: 0-1! (foto) Het antwoord van Inter liet niet lang op zich wachten: Cruz schoot op doel en Dida kon de bal enkel afweren, recht in de voeten van Jimenez. De Chileen besloot tegen de dwarsligger. De Nerazzurri drukten steeds meer, maar na een tegenaanval moest Samuel, na een duel met Kakà, met een op het eerste gezicht zware blessure naar de kant. Voor Materazzi als zijn vervanger in het veld was gekomen, maakte Inter gelijk: Cruz wrong zich knap tussen drie verdedigers en schoot aan de eerste paal binnen, naast een niet al te zeker Dida: 1-1.
Ancelotti bracht na de pauze Gilardino en Emerson voor Inzaghi en Gattuso. 'Gila' scoorde bijna onmiddellijk, maar zijn kopstoot scheerde de paal. In de 63e minuut verloor Serginho, in het veld gekomen voor de geblesseerde Seedorf, de bal op het middenveld. Cambiasso recupereerde en schoot naar doel. Dida miskeek zich eens te meer op de bal en Inter nam zo de leiding: 2-1. Kakà kwam met een knap schot nog dicht bij de gelijkmaker en Ambrosini was de wanhoop nabij toen hij in de 88e minuut een opgelegde kans niet kon verzilveren. Inter hield stand.

Juventus won eenvoudig van Siena. Salihamidzic bracht de Oude Dame aan de leiding: in de 32e minuut reageerde hij het snelst op een voorzet van Nedved, 1-0. In de tweede helft gaf Trezeguet, met zijn dertiende van het seizoen, Juventus zekerheid over de zege: 2-0 (foto). Portanova kopte nog op de paal, maar verder kwamen de bezoekers niet.

Na vijf wedstrijden zonder overwinning haalde Fiorentina nog eens een driepunter binnen. Na een verschroeiende start, met de 1-0 van Montolivo en de 1-1 van Fini binnen de eerste vijf minuten, hadden de Viola het niet makkelijk met de hekkensluiter, maar kort voor de rust maakte Mutu (foto) het verschil: eerst kopte hij een voorzet van Jorgensen binnen (2-1) en in de 45e minuut benutte hij een strafschop, na een fout op Vieri: 3-1. Na de rust deed Santana er nog twee doelpunten bij, zodat het uiteindelijk een zware 5-1 werd.

Udinese verspeelde de overwinning op de valreep. Dossena bracht de thuisploeg halfweg de eerste helft 1-0 voor, maar kort na de pauze bracht Raggi de stand in evenwicht: 1-1. Kort daarop moest Empoli met zijn tienen verder na een tweede gele kaart voor Pratali. Udinese kon kort voor het einde van de numerieke meerderheid profiteren: Di Natale schoot de bal krachtig in doel, 2-1. Empoli kwam in de 93e minuut langszij: Marzoratti kopte de onverhoopte 2-2 binnen.

Palermo en Lazio hielden het ook op 2-2. De thuisploeg liep tot 2-0 uit, na doelpunten van Simplicio en Amauri. Firmani bracht in de 59e minuut de spanning terug met de 2-1. Een kwartier voor tijd beging Siviglia een strafschopfout op Amauri: rood voor de verdediger, maar Amauri schoot de elfmeter hoog over. Het brak de Rosaneri zuur op: Tare kon even later moederziel alleen de 2-2 binnentikken. Lazio beëindigde de wedstrijd met 9 spelers, want De Silvestri kreeg kort voor affluiten zijn tweede gele prent.

Reggina laat Cagliari alleen achter op de laatste plaats na een 3-1 overwinning tegen Catania. Vigiani zorgde voor alle doelpunten van de thuisploeg. Bij een 2-0 stand kreeg verdediger Sardo van de bezoekers zijn tweede gele kaart, maar toch kon Vargas nog voor een eerredder zorgen. Vigiani nam even later alle hoop op een puntendeling weg.

Torino behaalde een punt in het San Paolo van Napoli. Via een omgezette (lichte) strafschop van Rosina gingen de Granata met 0-1 rusten. Bij het begin van de tweede helft kreeg de thuisploeg ook een goedkope penalty, na een duik van Zalayeta, maar Domizzi miste vanop de stip. Hamsyk zorgde met een laat doelpunt toch nog voor een puntendeling.

Livorno en Atalanta zorgden voor een saaie wedstrijd, met een billijk gelijkspel als resultaat: Galante en Tissone scoorden beiden al voor de pauze, 1-1.