napNapoli
torTorino
0-1
36' Alessandro Rosina (pen)
1-1
Datum: 23/12/2007 15:00
Competitie: Serie A
Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Stadio San Paolo
Hoogspanning in Milaan
Maarten Vandenabeele
Hoogspanning in Milaan
Foto: © SC

In Milaan staan dit weekend de zenuwen gespannen: Inter en AC Milan strijden weer om de eer van de stad. Aan de zijlijn kijken AS Roma en Juventus toe: beide achtervolgers hopen op een overwinning voor de Rossoneri.

Kampioen Inter is de thuisploeg, wat misschien wel in voordeel van de buren speelt: AC Milan kon dit seizoen als thuisploeg nog geen enkele overwinning pakken. Voor Inter kan een overwinning de beslissende stap naar de titel zijn, voor AC staat een nederlaag, of zelfs een gelijkspel, gelijk aan het opbergen van de titelambities voor dit seizoen.

De eer van 'de ploeg van de stad' staat op het spel: Inter is kampioen en won vorig seizoen tweemaal de stadsderby. Milan boekte buiten Italië grootse successen: vorig seizoen de Champions League en onlangs nog het felbegeerde WK voor clubs. Wie is nu eigenlijk het sterkste team? Zondag kennen we misschien de uitslag.

Inter start opnieuw met Ibrahimovic voorin. Cruz wordt wellicht zijn aanvalspartner. Jimenez is terug fit, zodat Mancini afstapt van de 'tridente' van de jongste weken. Chivu speelt weer op het middenveld, zodat Maxwell (foto) op de linksachter terechtkomt.
Milan kan andermaal geen beroep doen op Ronaldo. De Braziliaan blijft sukkelen met blessures, waardoor zijn toekomst in Milaan op de helling komt te staan. Inzaghi, dé man van de grote afspraken, start in punt. Voor het overige kan Ancelotti zijn sterkste formatie opstellen. Hopelijk voor de Rossoneri zit de jetlag van Japan niet meer in de benen.

Eerste achtervolger Roma zou de drie punten thuis moeten houden tegen Sampdoria. Samp is weliswaar goed aan het spelen de jongste weken, maar Cassano, bijzonder op dreef de laatste matchen, zit tegen zijn ex-club een schorsingsdag uit. Het zorgde op de vorige speeldag voor passionele taferelen, toen de virtuoos besefte dat hij niet tegen Roma zou mogen aantreden.
Totti is er weer bij, maar Taddei ontbreekt dit keer met een blessure. Ook Mexes ontbreekt (schorsing), waardoor Ferrari start.
Samp mist met Cassano en Montella twee ex-spelers van de Giallorossi. Standhouden wordt dan ook de eerste opdracht voor de ploeg van Mazzarri.

Juventus mag niet falen tegen Siena. Behalve Andrade en Camoranesi is iedereen fit bij de thuisploeg. Op het middenveld zou Tiago (foto), de duurste aankoop van Juve, wel eens een basisplaats kunnen veroveren, ten nadele van Zanetti. Voorin krijgt Del Piero de voorkeur op Iaquinta.
Siena, in iets betere doen de jongste weken, staat voor de bijna onmogelijke taak om iets te rapen in het Stadio Olimpico. Frick en Maccarone moeten zorgen voor doelgevaar.

Wil Udinese blijven aanklampen in de stand, dan moet Empoli bedwongen worden. Geen blessurezorgen alvast voor Marino. Zijn collega Malesani kan niet rekenen op Marchisio. Giovinco lijkt opnieuw aan de aftrap te komen.

Fiorentina wil eindelijk nog eens winnen en tegen rode lantaarn Cagliari zou dat moeten lukken, zelfs zonder de geblesseerde doelman Frey. Cagliari heeft een bewogen week achter de rug: trainer Sonetti, nog maar enkele weken aan de slag, gaf zijn ontslag, waarna zijn voorganger Giampaolo werd teruggeroepen. Die had daar echter geen zin meer in, waardoor het ontslag van Sonetti niet werd aanvaard en de oefenmeester dus gewoon weer op de bank zit zondag. Foggia komt weer in de ploeg: ondanks de hele heisa rond zijn persoon is hij een te belangrijk wapen in de degradatiestrijd.

De andere wedstrijden van de zeventiende speeldag:

Palermo - Lazio
Genoa - Parma
Livorno - Atalanta
Napoli - Torino
Reggina - Catania

Meer nieuws