Speeldag: Speeldag 21
Stadion: Stadio Artemio Franchi
Milan doet uitstekende zaak
Maarten Vandenabeele

AC Milan doet weer helemaal mee voor een plaats bij de eerste vier in de Serie A. De Rossoneri gingen winnen bij directe concurrent Fiorentina.

De bezoekers kwamen het best uit de startblokken: na 7 minuten omspeelde Gilardino doelman Frey en Pasqual, in een poging de bal te ontzetten, schoot de bal op de eigen paal. Ook het doelhout aan de overkant werd getest: Mutu kopte in de 14e minuut tegen de paal en in de rebound pakte Kalac zijn inzet. Gilardino kwam nog in een goede scoringspositie, maar hij miste zijn schot compleet.

In de tweede helft was er aanvankelijk weinig opwinding. In de 66e minuut kwam Pato Seedorf vervangen en de jonge Braziliaan kroonde zich opnieuw tot matchwinnaar: een tiental minuten nadat hij op het veld was gekomen, werd hij aangespeeld door Kakà en met links besloot hij naast Frey in doel, 0-1. Even later moest Pato wel met een blessure van het veld worden gedragen. Het slotoffensief van Fiorentina leverde nog bijna de 1-1 op, maar Kalac redde miraculeus op een kopstoot van Gamberini in de 95e minuut.

Milan komt nu tot op vier punten van de vierde plaats van Fiorentina, met nog een inhaalwedstrijd te goed.