Speeldag: Speeldag 21
Stadion: Stadio San Paolo
Udinese haakt af
Maarten Vandenabeele

Udinese lijkt de topvier vaarwel te moeten zeggen na een nederlaag in Napoli. Palermo haalde het thuis van Livorno.

Udinese was tuk op revanche in Napels: de Napolitanen hadden hen immers een smadelijke 0-5 thuisnederlaag aangesmeerd in de heenronde. De thuisploeg startte in overdrive: Zalayeta knalde tegen de lat en Contini deed hetzelfde een minuut later over. Na 3 minuten was het dan toch prijs: Zapata beoordeelde een voorzet van Lavezzi helemaal verkeerd en werkte de bal in het eigen doel: 1-0. De bezoekers lieten zich echter niet van de wijs brengen door de sterke start van Napoli en sloegen al vijf minuten na de 1-0 terug: Pepe schoot het leer enig mooi binnen: 1-1. Even voorbij het halfuur maakte ook Udinese, via Pepe, kennis met het kader. In de 36e minuut zette Zapata een tegenaanval op en de Colombiaan werd foutief gestuit door Cannavaro, de laatste man bij de thuisploeg: rood en Napoli verder met zijn tienen.
Na een uur spelen kreeg Pepe een tweede gele kaart, voor een schwalbe: een zeer twijfelachtige beslissing van scheidsrechter Ayroldi, maar beide ploegen beschikten zo weer over gelijke krachten. Een kwartier voor tijd viel de beslissing: Lavezzi schoot raak vanop 25 meter: 2-1. Een minuut later prikte Lavezzi er nog eentje tegen de netten, 3-1, waardoor Napoli het laken definitief naar zich toe trok.

Palermo haalde het met het kleinste verschil van Livorno. Kort voor de pauze pakte doelman Fontana een strafschop van Tavano en in de 76e minuut besliste Miccoli, met een schot van buiten de rechthoek, de wedstrijd: 1-0.