Speeldag: Speeldag 26
Stadion: Stadio Guiseppe Meazza
Alweer geen winst voor Milan
Maarten Vandenabeele

Met een veredeld B-elftal kon Milan geen afstand nemen van Lazio, zodat de vierde plaats weer wat verder weg kan zijn. Roma had het niet moeilijk met Parma.

Ancelotti liet een hele rist sterren rusten, om ze topfit te hebben voor de wedstrijd tegen Arsenal. Delio Rossi zette zijn drie topspitsen (Bianchi, Rocchi en Pandev) van bij de start op het veld. In de eerste helft viel weinig te beleven. Seedorf moest geblesseerd van het veld: Paloschi kwam hem vervangen, zodat beide ploegen in een 4-3-3 op het veld stonden.
Na de rust begonnen de Biancocelesti met een offensief, waarbij Kalac tot twee keer toe de meubelen moest redden. Een derde keer kon de Australische doelman ook niets meer uitrichten: in de 54e minuut werkte Bianchi de bal in doel, 0-1. Milan moest nu vol aan de bak en in de 65e minuut kwamen de Rossoneri langszij: Kaladze werd duidelijk foutief gestuit in de zestien en Oddo trapte de elfmeter binnen, 1-1. Verder kwam de thuisploeg niet meer, ook al beëindgden de bezoekers de wedstrijd met zijn tienen. De Silvestri kreeg enkele minuten voor tijd rood voor een overtreding op Pato.

Roma had weinig problemen om Parma opzij te zetten. Aquilani effende het pad met de 1-0 in de 27e minuut. Die stand stond ook bij de rust op het bord, hoewel de bezoekers ook enkele kansjes kregen. In de tweede helft liep de thuisploeg uit na weinig secuur verdedigingswerk bij de Gialloblu. Eerst nam Falcone zijn eigen doelman te grazen en daarna maakten Totti en Vucinic er nog een zware 4-0 van.