samSampdoria
torTorino
1-1
1-2
52' David Di Michele (pen)
Maarten Vandenabeele

Dankzij twee gouden wissels van Prandelli remonteerde Fiorentina Juventus in het slot van de wedstrijd. De Viola staan nu op een punt van de Bianconeri. Onderin deed Siena goede zaken, net als Livorno.

Fiorentina was in de openingsfase de betere ploeg. Juventus maakte niets klaar, maar Buffon moest na 15 minuten serieus aan het werk op een inzet van Santana. 4 minuten later kregen de bezoekers loon naar werken: een een-twee tussen Jorgensen en Gobbi (foto, links) werd door die laatste in doel geschoten, 0-1. Ei zo na stond het 2 minuten later al 0-2, maar Buffon en de paal brachten redding. Uit het niets kwam Juventus langszij: bij een hoekschop kwam Frey onvoldoende tussen en Sissoko kon met een knappe omhaal scoren, 1-1.
Net voor het uur zette Molinaro voor en Camoranesi schoot mooi in de vlucht in de dichtste hoek binnen: 2-1. Prandelli bracht Osvaldo en Papa Waigo in het veld en laatstgenoemde kreeg nogal gelukkig de bal net voor de rechthoek, waarna hij Buffon passeerde met een diagonaal schot: 2-2 en de 75e minuut. Op het einde kreeg Juventus via Palladino en Iaquinta nog kansen op de overwinning, maar het was Fiorentina dat de drie punten binnenhaalde: in de extra tijd kopte Osvaldo, die andere invaller, de 2-3 tegen de netten. Door het enthousiast vieren pakte hij zijn tweede gele prent, maar dat kon de vreugde bij de Viola niet bederven.

Udinese had niet de minste moeite met Atalanta. Op het halfuur opende Quagliarella de score en twee minuten later al legde Di Natale de eindstand vast: 2-0. Atalanta kon na die twee doelpunten niet meer reageren.

Siena won de degradatietopper bij Empoli. Portanova scoorde voor de rust de 0-1 en Rigano bracht diep in de blessuretijd van de tweede helft zekerheid omtrent de zege: 0-2. Moro van Empoli pakte net voor de 0-2 een rode kaart voor gevaarlijk inkomen op Rossi.

Sampdoria kon thuis Torino niet opzijzetten. De Granata kwamen tweemaal op voorsprong: Comotto zorgde in de 18e minuut voor 0-1, maar net voor de pauze bracht Sala de thuisploeg langszij. Via een omgezette strafschop van Di Michele leidden de bezoekers weer na 51 minuten, maar een minuut later al zette Cassano (foto) de bordjes weer in evenwicht: 2-2. In de slotfase pakte Cassano nog een tweede gele kaart, waarna hij theatraal verhaal ging halen bij de scheidsrechter en zijn truitje in diens richting gooide.

Lucarelli bracht Genoa 0-1 voor bij Cagliari. Criscito zorgde bijna voor 0-2, maar zijn kopbal strandde op de dwarsligger. Onmiddellijk daarna viel de gelijkmaker: Acquafresca met een grondscherend schot, 1-1. In de slotminuut van de eerste helft werkte Rubinho de bal in zijn eigen doel, zodat de thuisploeg onverhoopt met een voorsprong kon gaan rusten: 2-1. In de tweede helft vonden de bezoekers geen openingen meer.

Diamanti was de matchwinnaar in Livorno - Catania. Zijn doelpunt in de 62e minuut zorgde voor een 1-0 zege.

In Reggina - Palermo bleef het 0-0.