samSampdoria
torTorino
1-1
1-2
52' David Di Michele (pen)
2-2
Datum: 02/03/2008 15:00
Competitie: Serie A
Speeldag: Speeldag 26
Stadion: Stadio Luigi Ferraris
Topper in Turijn
Maarten Vandenabeele
| 0 reacties
Topper in Turijn
Foto: © SC

In Turijn wordt de topper van de zesentwintigste speeldag afgewerkt: Juventus ontvangt Fiorentina in een cruciaal duel voor de dichtste ereplaatsen.

Juventus leek na overwinningen op concurrenten Udinese en Roma al een optie te hebben genomen op een derde of zelfs tweede plaats, maar de recente 1 op 6 bracht de achtervolgers weer dichter. Bovendien moeten de Bianconeri het zonder de geschorsten Nedved en Chiellini rooien. Palladino en Stendardo worden wellicht hun vervangers. Vooraan is Trezeguet hersteld van zijn griepaanval.
Fiorentina heeft maar één belangrijke afwezige, maar het is er één die kan tellen: Adrian Mutu (foto) is nog enkele weken out. Ook Liverani en Semioli halen de clash tegen Juve niet, maar hun afwezigheid is makkelijker op te vangen. Zonder hun Roemeense superster wisten de Viola, als enige uit de topvijf, hun jongste wedstrijd te winnen, waardoor de fel begeerde topvierklassering aan het einde van het seizoen weer een stapje dichterbij komt.

Inter staat voor een verplaatsing naar Napoli. Geen eenvoudige opdracht, al lijken de Azzurri wat uitgeblust na een ijzersterke heenronde. Door de nieuwe blessuregolf en een beetje met het oog op de allesbeslissende wedstrijd tegen Liverpool komen de Nerazzurri met een vertimmerde ploeg aan de aftrap. Suazo wordt wellicht de enige spits, ondersteund door Figo en Stankovic. Rivas (foto) wordt de centrale verdediger naast Materazzi.
De thuisploeg mist Domizzi, die een schorsingsdag uitzit. Voorin zijn Lavezzi en Zalayeta weer paraat. Calaio, vorige week nog goed voor twee doelpunten, verhuist naar de bank.

Roma krijgt Parma op bezoek. De Gialloblu hebben dringend punten nodig, maar de Romeinen hebben de titelhoop nog niet helemaal opgegeven en kunnen zich dus geen misstap permitteren. Mexes is geschorst, zodat Juan - Ferrari de centrale as wordt.
Parma gaat in Rome op zoek naar de eerste uitoverwinning van het seizoen met Budan en Gasbarroni in de aanval, waardoor Lucarelli wellicht met een plaats op de bank genoegen moet nemen.

AC Milan denkt vooral aan Arsenal en minder aan Lazio, tegenstander van deze speeldag. Kakà krijgt rust, net als Nesta, die nog niet 100% is maar klaargestoomd wordt voor de Champions League. Pato zal de aanval moeten dragen. Wellicht wordt hij bijgestaan door Gilardino.
Delio Rossi kan geen beroep doen op Zauri en Mutarelli, maar voor het overige is iedereen fit bij Lazio. Pandev en Rocchi startten wellicht weer, zodat Bianchi vanaf de bank zal moeten toekijken.

Het Genoa van Vanden Borre gaat op bezoek bij Cagliari. Konko, concurrent van onze landgenoot, is geschorst, maar trainer Gasperini lijkt de Belg toch geen kans te zullen geven.

De andere wedstrijden van de zesentwintigste speeldag:

Udinese - Atalanta
Livorno - Catania
Reggina - Palermo
Empoli - Siena
Sampdoria - Torino

Meer nieuws