Speeldag: Speeldag 28
Stadion: Stadio Olimpico
AS Roma klopt Milan
Maarten Vandenabeele

AS Roma blijft leider Inter onder druk zetten. Ook tegen AC Milan maakten de Giallorossi geen fout. Milan doet een slechte zaak in de strijd om de vierde plaats.

In de eerste helft was er weinig te beleven: beide ploegen keken vooral de kat uit de boom en zetten de tegenstander vast.
Na de pauze kwam er meer beweging: Kakà en Seedorf kregen goede kansen, maar Doni redde. Even later was het raak: Oddo zette voor en Kakà liet Doni geen schijn van kans, 0-1 in de 56e minuut. Seedorf gaf de Giallorossi bijna de doodsteek 3 minuten later, maar hij kon net niet meer besluiten. Milan was heer en meester en Roma leek niet te kunnen reageren. Spalletti bracht Giuly in en de Fransman bedankte zijn coach door in de 78e minuut voor de 1-1 te zorgen. De ook al ingevallen Vucinic deed het stadion ontploffen: kort na de 1-1 zorgde hij met schot links van Kalac voor 2-1. De bezoekers gingen nog verwoed op zoek naar de gelijkmaker, maar er was geen doorkomen meer aan.

Lazio behaalde een 2-2 gelijkspel in Udine. Rocchi bracht de bezoekers al na 11 minuten aan de leiding, maar kort na de pauze stelde Feronetti gelijk. Ledesma gaf de hoofdstedelingen opnieuw een voorsprong, maar in de 86e minuut zorgde Di Natale voor een puntendeling: 2-2.