Speeldag: Speeldag 28
Stadion: Stadio Atleti Azzurri d'Italia
Inter behoudt voorsprong
Maarten Vandenabeele

Inter heeft Palermo geklopt en slaat zo de aanval van AS Roma af: de Nerazzurri leiden weer met zes punten voorsprong. Ook de twee staartploegn wonnen hun wedstrijd.

Inter begon sterk tegen Palermo: al na vijf minuten zette Vieira zich door. Hij zette een een-twee op met Ibrahimovic en kopte de 1-0 (foto) voorbij de kansloze Fontana. De Rosaneri kregen geen voet aan de grond, maar kwamen even voor het halfuur toch op gelijke hoogte: Miccoli schoot van ver, Julio Cesar kon de bal niet klemmen en in de kluts werkte Materazzi de bal in eigen doel, 1-1. De thuisploeg reageerde meteen: een schot van Vieira spatte op de lat uiteen en in de rebound kon Jimenez binnenkoppen, maar de Chileen stond buitenspel en het feestje ging niet door. Het was slechts uitstel, want in de 36e minuut kwamen de Nerazzurri weer aan de leiding: Jimenez schoot knap overhoeks binnen, 2-1.
Na de pauze moest Palermo komen, maar de Interdefensie hield makkelijk stand en de tegenprikken waren nog het gevaarlijkst. Eén keer was het nog schrikken, toen Jankovic vrij kon inkoppen, maar de bal belandde naast.

Fiorentina was vooral in de afwerking beter dan Genoa. De Rossoblu startten het best, maar het was de thuisploeg die na 19 minuten op 1-0 kwam: Santana lobde de bal over Scarpi in doel. De wederoptredende Mutu zette de Viola in de 30e minuut op 2-0 met een schot van buiten de rechthoek. Frey hield kort daarop de aansluitingstreffer van Sculli uit zijn doel.
Ook in de tweede helft hadden de bezoekers geen geluk met de afwerking: in de 54e minuut likte een schot van Danilo de paal. Vanden Borre kwam in de 55e minuut in het veld en na een minuut zag hij Fiorentina een derde keer scoren: Pazzini schoof de bal naast Scarpi in doel, 3-0. In de 83e minuut kregen de bezoekers nog hun verdiende eerredder: Masiero tikte een losgelaten bal van Frey binnen, 3-1.

Hekkensluiter Cagliari pakte een ruime overwinning tegen Torino. Na 11 minuten zette Jeda zijn ploeg op 1-0, maar even later kreeg Torino een strafschop. Di Michele kreeg de bal echter niet voorbij Sereni. Acquafresca toonde in de 22e minuut hoe het wel moest: hij trapte zijn strafschop binnen en het stond 2-0. In de tweede helft scoorde de jonge spits nog een tweede maal, zodat een zwak Torino met 3-0 afdroop.

Ook Reggina, voorlaatste in de stand, won ruim. Tweemaal Brienza, Cozza en Missiroli zorgden voor een klinkende 4-0 tegen Siena.

Atalanta had weinig moeite met Empoli. Langella en Doni lieten de thuisploeg met 2-0 de rust ingaan en diep in de tweede helft deed Padoin er nog een doelpuntje bij. Vannucchi deed iets terug (3-1) maar Padoin scoorde nogmaals: 4-1 was de eindstand.

Sampdoria was te sterk voor Catania. Het eerste uur van de wedstrijd was bijzonder vervelend, maar na de 1-0 van Palombo raakte de match in een stroomversnelling: Stovini scoorde meteen tegen, maar Accardi en Bellucci lieten de thuisaanhang vieren, 3-1.

Livorno en Parma hielden elkaar in evenwicht. Op de openingstreffer van Vidigal (1-0) reageerde Reginaldo: 1-1.