Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Stadio Guiseppe Meazza
Opnieuw puntenverlies voor Milan
Maarten Vandenabeele

Voor de derde speeldag op rij moet titelfavoriet Milan genoegen nemen met een puntendeling in de Serie A. Parma nam verdiend een punt mee uit San Siro, zodat de Rossoneri na deze speeldag al tegen een achterstand van 6 punten op Roma kunnen aankijken. Udinese pakte een tweede opeenvolgende winst.

Parma speelde goed mee in San Siro: in het eerste halfuur kwamen de Gialloblu geregeld voor Dida opduiken. De eerste grote kans was wel voor de Rossoneri: Jankulovski bediende Inzaghi (foto), die de paal raakte. De actie werd wel afgefloten voor buitenspel. Een minuut later leek Nesta op weg naar een doelpunt, maar zijn schot werd onvrijwillig uit doel gehouden door ploeggenoot Bonera. Ook Ambrosini kwam heel dicht bij de 1-0. Net voor de pauze kwam het verlossende doelpunt er dan toch: Seedorf kon een slecht weggewerkte bal, na een heet standje voor doel, van dichtbij binnentrappen, 1-0.
In de tweede helft werden de bezoekers steeds gevaarlijker en de thuisploeg leek vermoeid. Na enkele waarschuwingen voor de Milan-defensie zette Reginaldo in de 73e minuut voor en Pisanu schoot in de vlucht voorbij Dida: 1-1. Ei zo na gingen de Parmezanen nog met de drie punten aan de haal, maar Couto kopte net naast en Corradi kon net niet meer afleggen voor een vrijstaande Reginaldo. Helemaal op het einde kon Gilardino nog voor een thuisoverwinning zorgen in een scrimmage, maar hij faalde.

Na zijn winning goal tegen Juventus, op de vorige speeldag, was Di Natale opnieuw de grote man bij Udinese. De international nam beide doelpunten voor zijn rekening in de 2-0 winst tegen Reggina, dat zonder overwinning blijft. De 2-0 was helemaal niet overdreven, integendeel. De bezoekers konden slechts eenmaal dreigen: Amoruso trof de paal in de eerst helft.