Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Stadio Olimpico
Geen winnaar in topper
Maarten Vandenabeele

In de eerste topper van de competitie hielden Roma en Juventus elkaar in evenwicht. De Romeinen blijven alleen aan de leiding, want Inter kon niet winnen in Livorno. De Nerazzurri krijgen op de tweede plaats het gezelschap van Fiorentina en het verrassende Atalanta.

In Rome was de eerste grote kans voor de thuisploeg: in de 10e minuut vond Totti (foto) Cassetti en zijn schot werd door Buffon in hoekschop geweerd. Juventus groef zich niet in en dat loonde in de 17e minuut: Iaquinta zette voor tot bij Trezeguet, die zijn bewaker Mexes te snel af was en met de kop de 0-1 op het bord zette, meteen het eerste tegendoelpunt van Roma in deze competitie en de 100e goal van Trezeguet in de Serie A. Even later stond het bijna 0-2, maar een vrije trap van Del Piero ging rakelings over. Op het halfuur zette Totti de turbo op: hij ging op kracht voorbij Criscito en versloeg Buffon, 1-1. Nauwelijks 6 minuten later redde een alweer briljante Buffon op een schot van Aquilani, maar Totti was goed gevolgd en bracht zijn Giallorossi op voorsprong: 2-1.
Onmiddellijk na de pauze vloerde Cicinho Nedved in de zestien: strafschop. Del Piero liet de wenkende gelijkmaker echter liggen: hij trapte de bal over doel. Kort daarna kon Perrotta de match beslissen, maar hij trapte onbegrijpelijk over. Het zou de thuisploeg zuur opbreken, want in de 87e minuut verlengde Iaquinta met een achterwaartse kopbal een inworp van Chiellini in doel: 2-2.

Inter had de handen vol met Livorno. Al in de eerste minuut tastte Cordoba volledig mis, waardoor De Vezze op weg kon naar doel en beheerst afwerkte: 1-0. Nadat de Nerazzurri bekomen waren van de vroege achterstand, volgde een belegering van het vijandelijke doel. Adriano schoot op de paal, ballen werden op de lijn gekeerd en De Vezze leek zijn hand te gebruiken om redding te brengen op een schot van Cambiasso. Uiteindelijk kwam de gelijkmaker er toch: Ibrahimovic (foto) poeierde een voorzet van Maicon onder de lat in doel:1-1 in de 35e minuut.
Na de pauze klom de thuisploeg opnieuw op voorsprong: in de 63e minuut bracht Jimenez Pulzetti ten val in de zestien en Loviso faalde niet vanop de stip: 2-1. 10 minuten later kreeg Inter ook een strafschop: Ibrahimovic bracht zijn ploeg voor de tweede maal langszij, 2-2. Tien minuten voor tijd verloor Inter Maicon met rood na een brutale overtreding op Bogdani, maar Livorno kon niet profiteren van de man-meersituatie. Ibrahimovic zag nog een doelpunt afgekeurd voor buitenspel.

Fiorentina vergezelt Inter op plaats 2 na een kleine overwinning in Catania. Al na 5 minuten kopte Mutu de winning goal tegen de netten. Vervolgens maakten de Viola niets meer klaar maar een moedige thuisploeg vond geen opening in de defensie. Catania verloor 10 minuten voor tijd Baiocco met rood voor protest.

Atalanta wordt gedeeld tweede na een late overwinning tegen Lazio, dat met 3 op 12 mag spreken van een compleet mislukte start. Langella bracht de thuisploeg kort voor de rust op 1-0, maar halfweg de tweede helft stelde Mutarelli, die net Mudingayi was komen vervangen, orde op zaken: 1-1. In de extra tijd kreeg eerst Mauri een enorme kans op de 1-2, maar doelman Coppola redde miraculeus. Daarna bracht Zampagna het stadion in extase met een lob over doelman Muslera: 2-1.

Palermo won in een flauwe wedstrijd van Cagliari. Zaccardo scoorde het enige doelpunt na 14 minuten. In de slotfase miste Bresciano tot tweemaal toe de kans om de zege van de Rosaneri wat meer glans te geven, maar het bleef bij 0-1.

Torino en Siena hielden elkaar in evenwicht: Dellafiore scoorde de openingsgoal in de 24e minuut (1-0) en enkele minuten later miste Maccarone (foto) een strafschop voor de bezoekers. Na de pauze haalde de aanvaller zijn gram: Siena kreeg een nieuwe penalty, Maccarone miste opnieuw, maar in de rebound kon hij wel scoren: 1-1. De bezoekers speelden de laatste minuten met zijn tienen na tweemaal geel voor Codrea.

Empoli en Napoli hielden het in een bijzonder vervelende match op 0-0. Enkel een schot op de paal van Saudati, twee minuten voor tijd, zorgde voor opwinding.