Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Stadio Olimpico
Roma houdt stand met tien
Wouter Laeremans

As Roma heeft met 1-0 gewonnen tegen Chievo. De Romeinen moesten 80 minuten met tien spelen, nadat doelman Doni werd uitgesloten door scheidsrechter Mazzoleni.

De wedstrijd kon niet beter beginnen voor AS Roma. Al na 48 seconden stond de 1-0 op het bord. Kapitein Daniele De Rossi hield zijn bewaker Mantovani af bij een corner en kopte de openingsgoal voorbij Sorrentino.

De vreugde was van korte duur, want amper tien minuten later verloor de thuisploeg doelman Doni met een rode kaart na handspel buiten zijn strafschopgebied. Aanvaller Vucinic werd opgeofferd, doelman Lobont nam de plaats in van zijn uitgesloten collega.

Chievo kon tegen tien man geen gelijkmaker meer forceren en verliest voor de derde keer op rij. Roma springt naar de vierde plek en kruipt wat dichter bij Juventus en Milan, die wel respectievelijk een en twee matchen te goed hebben.

Luca Toni mocht voor de eerste keer starten en speelde 81 minuten.