Datum: 10/01/2010 20:45
Competitie: Serie A
Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Stadio Delle Alpi
Milan wint ruim bij Juventus
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Milan wint ruim bij Juventus
Foto: © SC

Het ziet er niet goed uit voor coach Ferrera van Juventus. Zijn team verloor in eigen huis de topper tegen Milan met 0-3.

Het was een typische topwedstrijd met weinig kansen. Toch slaagde Milan erin om de thuisploeg drie keer te verschalken. Uitgerekend centrale verdediger Nesta zorgde in de eerste helft voor de openingsgoal na een blunder van Felipe Melo, die zo al onder grote druk staat bij Juve.

In de tweede helft was Ronaldinho de uitblinker met twee treffers. Door deze overwinning blijft Milan enigszins in het spoor van stadsgenoot Inter, al is de kloof toch nog acht punten. Maar Milan kan die nog verkleinen tot vijf omdat het een inhaalwedstrijd te goed heeft tegen Fiorentina.

Het bestuur van Juventus had aangekondigd dat trainer Ferrera in de eerste twee partijen na de winter niet mocht verliezen en minstens vier op zes diende te halen. Juve won woensdag met 1-2 bij Parma, maar verloor vandaag dus erg pijnlijk thuis van Milan. Trainer Ferrera mag stilaan beginnen vrezen voor zijn job.
Herbeleef Juventus - AC Milan

Vooraf