acmAC Milan
asrAS Roma
Datum: 24/03/2012 18:00
Competitie: Serie A
Speeldag: Speeldag 29
Stadion: Stadio Guiseppe Meazza
Zlatan loodst Milan voorbij Roma
Sam Soetaers
| 0 reacties
Zlatan loodst Milan voorbij Roma
Foto: © SC

AC Milan heeft met moeite gewonnen van Roma. De thuisploeg ging met een onverdiende achterstand de rust in, maar klaarde de klus in de tweede helft.

AC Milan domineerde een hele eerste helft lang, maar ging wel met een achterstand de rust in.

Het eerste gevaar van de match kwam er via Zlatan. Stekelenburg zweefde de vrije trap van de spits uit zijn doel. Milan bleef komen en Roma moest terug. Muntari trapte over en El Shaarawy vond de paal op zijn weg.

En wie de kansen mist, krijgt het deksel op de neus. Op slag van rust verscheen Osvaldo alleen voor Abbiati en die werkte de bal onder de doelman binnen. Zo ging niet Milan, maar wel Roma met een voorsprong de rust in.

Twee keer Zlatan

De tweede helft was een stuk minder aantrekkelijker dan de eerste. Al vroeg na rust kwam Milan langszij. De Rossi beging handspel op een schot van Ambrosini. De ref twijfelde niet en gaf een strafschop. Zlatan miste niet.

Milan nam geen vrede met een gelijkspel en ging op zoek naar het winnende doelpunt. Stekelenburg had een knappe voetreflex in huis op een schot van Zlatan. Muntari knalde daarna nog op de lat.

In de slotfase kon de thuisploeg toch nog afstand nemen. Muntari stuurde Zlatan diep. De Zweed lobte de bal over de uitgekomen Stekelenburg en kopte het leer vervolgens rustig in doel. Milan wint en legt alle druk nu bij Juventus.

Herbeleef AC Milan - AS Roma