Datum: 25/03/2012 20:45
Competitie: Serie A
Speeldag: Speeldag 29
Stadion: Juventus Stadium
Del Piero legt topper tegen Inter in beslissende plooi
Jefrey Van der Straeten
| 0 reacties
Del Piero legt topper tegen Inter in beslissende plooi
Foto: © SC

In een spannende wedstrijd heeft Juventus Inter verslagen met 2-0. Del Piero scoorde zijn eerste van het seizoen.

Inter Milan kwam zonder de geblesseerde Sneijder aan de aftrap. Het heeft de vierde plaats tot doel gesteld om het slechte seizoen alsnog te redden. Juventus daarentegen heeft dit seizoen nog steeds niet verloren. Het speelde de laatste vier wedstrijden wel gelijk, waardoor het gat met AC Milan iets groter werd.

In deze context won Juventus vandaag met 2-0 tegen Inter. Na de inbreng van oude krijger Alessandro Del Piero kon de Oude Dame het laken naar zich toetrekken. Bij een 0-0-tussenstand besliste Juve-trainer Antonio Conte om Del Piero in te brengen en met drie achteraan te gaan spelen.

Deze zet leidde tot een verhoogde druk van Juventus met uiteindelijk twee doelpunten tot gevolg. In de 57ste minuut kon Martin Caceres de bal vrij inkoppen, na een hoekschop van Andrea Pirlo. De zoneverdediging van Inter blunderde daarbij vreselijk.

Een kwartier later was de zege definitief binnen: nadat Vucinic nog een reuzekans mistte, toonde Del Piero hoe het moest. Na een mooi doorsteekballetje van de Chileen Vidal schoot hij de bal precies in de verste hoek. Meteen zijn eerste goal in de Serie A van dit seizoen.

Juventus had de score nog hoger kunnen doen oplopen, ware het niet dat Maicon een schitterende tackle in huis had om ergere schade te voorkomen.

Met deze winst komt Juventus opnieuw op vier punten van Milan, dat gisteren al won van AS Roma. Inter zag dit weekend Catania over zich springen, dat een punt wegkaapte bij Napoli. Het gat met de vierde in de stand blijft overbrugbaar, maar in de huidige vorm lijkt het een utopie om te denken dat de ploeg van Ranieri clubs als Udinese en Napoli achter zich zal laten.

Herbeleef Juventus - Inter Milaan