Speeldag: Speeldag 34
Stadion: Stadio Guiseppe Meazza
Milan herovert derde plaats na winst tegen Catania
Conrad Grayson

AC Milan won met 4-2 op eigen veld tegen Catania na een felbevochten wedstrijd. De rossoneri nemen opnieuw de derde plaats over, met één punt voorsprong op Fiorentina. Catania lijkt haar ambitie voor een Europa League-ticket te mogen opbergen.

AC Milan was heer en meester in de eerste helft. De verdedigers van Catania hadden hun handen vol met Mario Balotelli. In de 24ste minuut zette Kevin-Prince Boateng de bal voor richting Balotelli, maar die kon er net niet bij. Een minuut later kwam ook Nocerino opzetten, maar hij slaagde er niet in de bal correct af te leveren.

In de 29ste minuut kwam Catania op voorsprong via Nicola Legrottaglie. De man die ooit een seizoen bij de Milanezen vertoefde, kopte de bal knap binnen in de winkelhaak, na een vrije trap van Francesco Lodi. Milan-doelman Marco Amelia was kansloos.

Milan reageert uitstekend

Nog geen vijf minuten later was de gelijkmaker bijna een feit. Stephan El Shaarawy rukte op en passte de bal naar Balotelli, die met een pegel op de deklat besloot. De actie was nog niet voorbij, want Boateng zag zijn schot in hoekschop geduwd worden door Catania-doelman Alberto Frison, die aan een sterke wedstrijd bezig was.

In de 35ste minuut kapte El Shaarawy knap zijn tegenstander uit op de linkerflank en gooide de bal in het pak. Er volgden enkele schoten op doel van kortbij, maar het stuk leer leek er niet in te willen en werd tot driemaal toe gestopt.

Op slag van rust was het dan toch zover voor de rossoneri. Abate met een voorzet richting Boateng die aflegde voor Mathieu Flamini. De Fransman trapte de bal snoeihard binnen.

Na de rust leek Milan wat gas terug te nemen. Bergessio profiteerde van een slechte pass van Antonio Nocerino en wipte de bal knap over doelman Amelia, 1-2.

Pazzini zorgt voor de ommekeer

Opnieuw reageerde de thuisploeg goed. De ingevallen Giampaolo Pazzini scoorde in de 74ste minuut nadat Balotelli met een afstandsschot op doelman Frison besloot. Die moest de bal lossen en Pazzini stond op de juiste plaats om de rebound succesvol om te zetten. Nog geen drie minuten later zette diezelfde Pazzini ook meteen de 3-2 op het scorebord, na een knappe rood-zwarte aanval aan de zestien van de bezoekers.

Catania was van slag en kon niet meer herstellen. In de 86ste minuut bracht Giovanni Marchese Super Mario foutief ten val in de zestien. De aanvaller zette zijn eigen verdiende strafschop succesvol om, 4-2 en dat was ook meteen de eindstand.