Speeldag: Speeldag 35
Stadion: Stadio Angelo Massimino
Pescara zeker van degradatie, ook Siena in de problemen
Timothy Collard

Genoa won zondagnamiddag met ruime cijfers van Pescara. Daardoor is Pescara zeker van degradatie naar de Serie B. Ook voor Siena ziet het er niet best uit. De club verloor voor een derde keer op rij en lijkt zich niet meer te handhaven.

Genoa-Pescara 4-1

Genoa stond voor aanvang van deze speeldag zelf nog op een degradatieplek. Het begon echter beresterk aan de wedstrijd en op het halfuur leidde het met 2-0. Floro Flores en Borriello deden de netten elk één keer trillen. Sculli zorgde voor rust nog voor de aansluitingstreffer, en zo gingen beide teams richting kleedkamer met een 2-1-ruststand.

Na de rust nam Genoa het spel opnieuw in handen. Borriello tekende voor zijn tweede van de namiddag en Bertolacci legde de 4-1-eindstand vast. Door de pandoering is Pescara zeker van degradatie naar de Serie B. Genoa doet een prima zaak en verlaat voorlopig de degradatiezone.

Catania-Siena 3-0

Ook voor Siena ziet het er allesbehalve goed uit. De club verloor al voor een derde opeenvolgende keer en de kloof met een veilige plaats bedraagt nu vijf punten met amper drie speeldagen meer voor de boeg.

Catania liet Siena nooit in de wedstrijd komen en toen de bezoekers dan ook nog eens met zijn tienen kwamen te staan was het volledig voorbij. Bergessio was de absolute uitblinker bij de thuisploeg. Hij scoorde zowel het eerste, het tweede, als het derde doelpunt van de partij.